DOAR PENTRU CEI GOI ȘI DEZBRĂCAȚI

Ioan 7:39 spune: ‘’Spunea cuvintele acestea despre Duhul, pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El. Căci Duhul Sfânt încă nu fusese dat, fiindcă Iisus nu fusese încă proslăvit.’’Pentru ca Duhul Sfânt să fie dat persoanei care Îl vrea mai presus de toate celelalte persoane și lucruri din această viață,  este necesar ca înainte de asta, ea să-L glorifice pe Domnul Iisus cu propria viață.

Dar cum este posibil să-L glorifice? Răspunsul este: Golindu-se și dezbrăcându-se.

A se goli, în sensul spiritual, pentru Dumnezeul Viu, înseamnă ca persoana să abandoneze preconceptul, traumele, complexele, invidia, răutatea, trecutul, orgoliul, aroganța, religiozitatea, promiscuitatea, ipocrizia, în fine, tot ce o face să fie ‘’murdară ’’ în fața lui Dumnezeu, moral și spiritual, căci aceste sentimente, obiceiuri și tradiții  împiedică milioane de credincioși să se ofere în totalitate Dumnezeului Viu și să primească o nouă inimă, minte și în consecință o nouă viață!

Doar cei în totalitate goi și dezbrăcați în fața Dumnezeului Viu, se îmbracă în sac de pânză, (care azi este referința la umilința spirituală în fața Dumnezeului Viu), adică, sunt 100% convinși  și căiți de condiția lor de păcătoși, dorind  iertarea Sa. Acesta este motivul mai cunoscut pentru folosirea sacului de pânză în Biblie, cum relatează cartea lui Iona, despre căința națională a întregului oraș Ninive: ‘’Oamenii din Ninive au crezut în Dumnezeu, au vestit un post și s-au îmbrăcat cu saci, de la cei mai mari până la cei mai mici. Lucrul a ajuns la urechea împăratului din Ninive; el s-a sculat de pe scaunul lui de domnie, și-a scos mantia, s-a acoperit cu un sac(…) oamenii și vitele…’’ (Iona 3:5-8)

Obs: Nimeni nu se poate goli moral sau spiritual în fața lui Dumnezeu pentru nimeni, nici chiar Dumnezeu Însuși. În principal, a se dezbrăca înseamnă a deposeda sau a se priva de ceva. Este imposibil ca Dumnezeu să dea Duhul Său Sfânt cuiva încă atașat de ceva material sau de cineva. Persoana trebuie să se detașeze de tot și de toți, pentru ca ‘’Totul al lui Dumnezeu’’care este Duhul Sfânt, să vină peste ea și să locuiască în trupul ei mereu, pentru toată eternitatea. De aceea este important ca sacrificiul să fie trinom, adică:

SPIRITUAL, care înseamnă ascultarea doar de Voința lui Dumnezeu prin practicarea Cuvântului Său;

Fizic, care înseamnă a renunța la a face propria voință, satisfăcând maniile, obiceiurile, slăbiciunile, etc, pentru a se menține separată, dedicată pentru Dumnezeu, și

Material, care înseamnă detașarea de lucrurile materiale ca: bani și bunuri, voluntar, oferindu-le în Altarul lui Dumnezeu ca dovadă a detașării sale.

Gândiți-vă la aceste cuvinte ale Domnului Iisus.

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *