Ați dat înapoi?

”Domnul S-a întors şi S-a uitat ţintă la Petru. Şi Petru şi-a adus aminte de vorba pe care i-o spusese Domnul: „Înainte ca să cânte cocoşul te vei lepăda de Mine de trei ori.” Şi a ieşit afară şi a plâns cu amar” (Luca 22.61-62).

CINCI lucruri ne atrag atenția în acest pasaj:

overcoming-fear 21 ”Domnul S-a întors…”. Petru era în spatele Lui, adică era dominat de sentimente, era în urmă, se excludea singur, era aproape de El, dar nu înainta! Pentru că o persoană care Sacrifică nu se exclude și nu rămâne în urmă.

2 „S-a uitat ţintă la Petru”. Domnul Iisus Se uită țintă la fiecare dintre noi, cu toate că ne cunoaște greșelile și imperfecțiunile, El nu exclude pe nimeni. El știa că Petru se va lepăda de El… și chiar a anticipat acest adevăr, ca el să aibă grijă. Dar, de ce s-a lepădat Petru de Domnul Iisus?

3 El a permis ca sentimente precum frica să-l domine, în loc să le domine el;

4 Asta s-a întâmplat, ca să fie un exemplu pentru fiecare dintre noi, ca dovadă că cine nu e în Credința Sacrificială, va trece mereu prin situații asemănătoare;

5 „…Petru şi-a adus aminte de vorba pe care i-o spusese Domnul…”, așadar conștiința dumneavoastră va cântări mereu ce e bine și ce e rău, deoarece cunoașteți Cuvântul Lui Dumnezeu și știți ce trebuie făcut, iar dacă nu faceți, este o decizie personală.

Petru a plâns cu amar, deoarece, ca mulți oameni, și-a dat seama că până în acel moment, a trăit pentru aparențe. Strălucea și se credea tare, curajos, dar era slab. Tot așa, mulți își neglijează puterea, când vine ceasul să sacrifice în mod voluntar, în Campania din Israel. În ceasul încercării, când circumstanțele ne forțează să dezvăluim ce e în interiorul fiecăruia, în inima noastră, astfel de oameni arată dacă, într-adevăr, sunt ai Lui Dumnezeu sau nu, de aceea, Domnul Iisus a spus: „Căci unde este comoara voastră, acolo este şi inima voastră” (Luca 12.34).

Dacă inima dumneavoastră e în Altarul Dumnezeului-Viu, ATUNCI COMOARA DUMNEAVOASTRĂ E DUMNEZEU! Astfel, cum va putea Domnul să vă refuze toate celelalte lucruri, dacă El nu vi L-a refuzat pe Singurul Lui Fiu? De aceea, NUMAI CÂND NU PĂSTRAȚI NIMIC PENTRU DUMNEAVOASTRĂ, NUMAI ATUNCI PRIMIȚI TOTUL DE LA DUMNEZEU! Nu fiți dintre aceia care dau înapoi, ci dintre aceia care înaintează.

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *