Care vă sunt valorile?

Care sunt valorile care vă conduc? Unde putem să găsim valori ca loialitatea si prietenia? Este surpinzător, dar, în ziua de azi, le găsim în cele mai neașteptate locuri…

Imaginați-vă: în mijlocul uneia dintre cele mai aglomerate autostrăzi din China stau, întinse pe ciment, două animale. Unul este în viață, dar celălalt tocmai a fost călcat de mașină și a murit pe loc.

Toată noaptea, câinele care era în viață, poreclit „Bunul Samaritean” de oamenii care au văzut scena, a înfruntat temperaturi care au ajuns până la minus 13 grade Celsius, doar ca să stea alături de prietenul lui, cu riscul de a împărți aceeași soartă cu el.

Mișcați de ceea ce au văzut, oamenii au pus un taburet lângă ei, care să le servească drept protecție. Așa au stat, unul lângă celălalt, până când cineva a dat la o parte câinele mort și l-a îngropat. Numai atunci, prietenul lui a părăsit locul.  

Știrea ne atenționează că, în fiecare zi, oamenii devin tot mai iraționali, în timp ce animalele devin mai „umane”. Războaie, atentate, crime – la violență se răspunde mereu cu violență.

Cel mai rău este că majoritatea violențelor au loc sub propriul acoperiș, între membrii familiei, care ar trebui să fie exemple de loialitate și prietenie, dar care, în schimb, comit cele mai mari atrocități.

Asta este puterea păcatului. El are puterea de a-l dezumaniza pe om, de a-l face să fie irațional și egoist, uneori până la extrem… îl face capabil de violențe de care nici măcar un animal, considerat pe nedrept ”irațional”, nu ar fi capabil.

Păcatul face ca inima să fie rea, pentru că este arhitectul răului, și, dacă nu suntem atenți, putem să ne pierdem latura umană care ne caracterizează atât de mult.

Un an nou invită mereu la reflecții, așa că faceți-vă timp să meditați la următoarea întrebare: care sunt valorile care vă conduc viața?

”Cel neprihănit se îndură de vite, dar inima celui rău este fără milă” – Proverbe 12.10.

Ne vedem la Centrul de Ajutor Spiritual sau în Nori!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *