Ce ai scris pe plăcuţa ta?

Un cerşetor stătea pe un trotuar pe unde, în fiecare zi, treceau multe persoane… El avea aşezată lângă el o placă pe care scria:

„Uitaţi-vă cât sunt de fericit! Sunt un om prosper, sunt frumos, un om foarte important cu un conac foarte luxos…  Trăiesc în confort, am succes, sunt sănătos şi foarte hazliu.”

Câţiva trecători se uitau intrigaţi, alţii îl credeau nebuni şi alţii îi dădeau bani.

În fiecare seară înainte să doarmă, el îşi număra banii şi de fiecare dată, suma creştea.

Într-o dimineaţă foarte importantă pentru el, un mare director ce avea multă influenţă, care îl observase de ceva timp pe cerşetor…, s-a apropiat de el şi i-a zis:

– Tu eşti foarte creativ! Nu ţi-ar plăcea să lucrezi pentru mine la una din companiile mele?

– Haideţi să mergem. Eu am numi de câştigat – a răspuns cerşetorul.

După o baie de vis şi după ce i s-auz dat haine noi, a fost dus la firmă. De atunci, viaţa lui a fost formată din succese consecutive până când, într-o bună zi a ajuns unul din acţionarii majoritari. Într-un interviu colectiv al firmei, el a povestit cum a reuşit să scape de cerşetorie şi să devină un om atât de important în firmă. El povestea astfel:

” – Bine…a fost un timp în care stăteam pe trotuar cu o pancardă pe care scria: „Sunt un nimic în această lume! Nimeni nu mă ajută! Nu am nici un adăpost deasupra capului! Sunt un ratat şi viaţa mă torturează! Nu reuşesc să mă angajez nici la ultima firmă de pe pământ pentru a putea să fac câteva mici schimbări în viaţa mea! Abia că mai reuşesc să supravieţuiesc!”

Lucrurile mergeau din rău în mai rău, până când, într-o noapte, am găsit o carte, de unde mi-a rămas bine impregnată în minte o frază:

Fiarele plugurilor voastre prefaceţi-le în săbii, şi cosoarele, în suliţe! Cel slab să zică: „Sunt tare!”  (Ioel 3:10)

Adaptând la situaţia actuală asta înseamnă: „Tot ceea ce zici tu despre tine se va „preface”. Oricât de rea ar fi viaţa ta, spune că totul îţi merge bine. Oricât de mult nu ţi-ar plăcea de felul în care arăţi, susţine că eşti frumos. Oricât de sărac ai fi, spune celorlalţi că tu eşti un om prosper.” Acest cuvânt m-a atins profund şi având în vedere că nu aveam nimic de pierdut, am schimbat mesajul de pe plăcuţa mea cu acesta:

„Uitaţi-vă cât sunt de fericit! Sunt un om prosper, sunt frumos, un om foarte important cu un conac foarte luxos…  Trăiesc în confort, am succes, sunt sănătos şi foarte hazliu.”

Din această zi, totul a început să se schimbe. Viaţa mi-a adus în cale de fiecare dată, persoana potrivită pentru ceea ce aveam eu nevoie şi astfel am ajuns să fiu aici astăzi. A trebuit doar să înţeleg puterea cuvântului. Universul va sprijini întotdeauna ceea ce zicem, scriem sau gândim despre noi înşine şi astfel, aceste lucruri vor deveni realitate în viaţa noastră.

Cât timp spunem că totul este rău în viaţa noastră, că suntem urâţi, că bunurile noastre materiale sunt limitate, tendinţa este ca lucrurile să se înrăutăţească şi mai drastic pentru că universul le preface.

O reporteriţă a întrebat atunci ironic:

” – Dvs. spuneţi că nişte simple cuvinte scrise pe o placă v-au schimbat viaţa?”

„- Clar că nu draga mea reporteră. Mai întâi a trebuit să cred în acele cuvinte.”

MORALA ISTORIOAREI:

„Aveţi grijă de duhul dvs. pentru că de el depind gândurile şi cuvintele dvs. El vă va duce acolo unde vă doriţi.

Fiţi alături de noi la aceste 40 de zile ale Duhului!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

1 comentário

ile lucreitia Răspunde 19 decembrie 2011 la 21:03

va rugam frumos sa va rugati pentru bunica mea care sufera de:diabet ,circulatia sangelui,cu inima,dureri de picioare,dureri de cap si mai mult timp ii prin spitale va ruga frumos sa va rugati pentru ea.va multumim si va dorim sarbatori fericite.