Cei aprobați și cei dezaprobați

”Este adevărat că orice pedeapsă, deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie; dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin şcoala ei roada dătătoare de pace a neprihănirii” (Evrei 12.11)

aprovadoDupă ce pedeapsa e aplicată și acceptată, produce roada păcii, adică persoana este liniștită. Dar, din nou, spun că există oameni care nici măcar n-o acceptă și sunt oameni care o acceptă, dar n-o practică. Însă, nu poate fi doar acceptare sau practicare, trebuie să fie ambele!

Trebuie să acceptăm și să practicăm! Nu pot numai că accept și să nu practic și nu pot să resping pedeapsa, pentru că, de asemenea, n-o voi practica!

”Întăriţi-vă, dar, mâinile obosite şi genunchii slăbănogiţi” (Evrei 12.12)

Cu alte cuvinte, lucrările sunt slabe, pentru că ce face persoana, ce-I prezină Lui Dumnezeu, nu e făcut cu toată puterea ei. Astfel, mulți sunt în poziția în care sunt – de Colaborator, Preot, Soție de Preot – cu toate astea, n-au investit toată puterea lor, și asta vrea Dumnezeu să primească de la ei, cu alte cuvinte, vrea să vă întăriți mâinile obosite și genunchii slăbănogiți, slabi. Mâinile se referă la Lucrarea Lui Dumnezeu, la evanghelizare, la Lucrarea cu oamenii, la folosirea autorității spirituale.

Cu mâinile binecuvântăm, vindecăm, eliberăm, acceptăm provocări, facem activitatea Mântuitoare, Lucrarea. Observați că El a Poruncit să vă întăriți, asta înseamnă că, într-o zi, lucrarea mâinilor dumneavoastră a fost puternică dar, cu trecerea timpului, a slăbit, iar astăzi a obosit. A obosit, a încetat să mai crească, să se dezvoltare, să elibereze și să salveze.

Genunchii au legătură cu activitatea și cu Părtășia noastră cu Dumnezeu. Părtășia dumneavoastră cu Dumnezeu nu e cum ar trebui, iar mâinile, activitatea pe care o faceți nu e realizată cum ați fost îndrumat sau cum așteaptă Dumnezeu să fie realizată.

”…croiţi cărări drepte cu picioarele voastre, pentru ca cel ce şchioapătă să nu se abată din cale, ci mai degrabă să fie vindecat” (Evrei 12.13)

Adică, maturizați-vă, disciplinați-vă, creșteți, dezvoltați-vă, nu umblați pe cărări care nu duc nicăieri, ci umblați pe cărări drepte. Trebuie să vă corectați cărările, astfel încât șchiopii, adică cei slabi, să nu cadă din cauza exemplelor rele, egoismului și păcatelor.

Trebuie să întăriți lucrarea mâinilor și genunchilor dumneavoastră, care este Părtășia dumneavoastră cu Dumnezeu, și să ajustați cărările care nu sunt potrivite ca alții, care sunt șchiopi în Credință, să fie vindecați prin mărturia dumneavoastră, prin exemplul devotamentului, perseverenței și sfințeniei Domnului.

Va continua…

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *