Contribuție valoroasă

„Chiar dacă ați obținut un succes, nu trebuie să uitați niciodată că a fost datorită folosirii Credinței-inteligente în Dumnezeul Cel Viu și acelora care v-au însoțit îndeaproape, cum sunt Colaboratorii, rudele, Preoții, cei care, acționând în umbră (rugându-se, ascultându-vă, motivându-vă, postind), au contribuit la menținerea dumneavoastră în poziția pe care ați obținut-o”.

pordosol-825x425Unul dintre cele mai importante motive pentru declinul oamenilor de succes e memoria slabă sau, mai bine zis, ”uitarea”. Dar, ce fel de „uitare” să fie asta? Să fie ca uitarea plății facturilor? Ca uitarea îndeplinirii proiectelor?… nu, e ceva mai profund și de o amplitudine mult mai mare…

Înseamnă ca omul să uite de unde a plecat, cine a ajutat la succesul lui, să-și uite valorile și așa mai departe… și, pentru cine consideră că această nevoie de „memorie” nu depășește un „basm”, vă asigur că e esențială, ca să rămâneți în poziția pe care ați obținut-o!

În primul rând, acela care nu uită cine l-a ajutat, de obicei, e recunoscător, își apreciază colegii și, în special, îi ajută pe cei pe care îi găsește într-o situație inferioară situației lui.

Cel care are o „memorie selectivă”, care uită repede de trecut și de toate persoanele care fac parte din el, ajunge să-și piardă valorile (în cazul în care le-a avut vreodată), devine nerecunoscător, lacom, avar, excesiv de ambițios și nu are un viitor favorabil.

Gândiți-vă la asta…

”DOMNUL Dumnezeul tău te va face să intri în ţara pe care a jurat părinţilor tăi, lui Avraam, lui Isaac şi lui Iacov, că ţi-o va da. Vei stăpâni cetăţi mari şi bune pe care nu tu le-ai zidit, case pline de tot felul de bunuri pe care nu tu le-ai umplut, puţuri de apă săpate pe care nu tu le-ai săpat, vii şi măslini pe care nu tu i-ai sădit. Când vei mânca şi te vei sătura, vezi să nu uiţi pe Domnul, care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei. Să te temi de Domnul Dumnezeul tău, să-I slujeşti, şi pe Numele Lui să juri” (Deuteronom 6.10-13).

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *