Fiți atent la acestea 3

cobica600E o dorință incontrolabilă de a avea ceva… dar, care aparține altcuiva. Există oameni care trăiesc ca să poftească, pentru că, pur și simplu, nu au capacitatea să aibă ceva…

Dacă vreți să recunoașteți profilul unei persoane invidioase, să știți că nu e foarte greu de identificat, deoarece prezintă caracteristici, în special în acțiunile ei, care o scot în evidență imediat, în mijlocul unei mulțimi:

1 Nu are Inițiativă!

ACȚIUNE! Aceasta este esența unui om care are inițiativa drept calitate. A fi agentul inițiator al unui lucru implică curaj, spirit antreprenorial, îndrăzneală și capacitate de asumare a greșelilor, dacă ceva nu funcționează cum era de așteptat. A avea inițiativă e una dintre calitățile celor puternici, care nu se tem să riște și, din nefericire, una dintre cele mai invidiate de oamenii care nu sunt capabili s-o aibă.

2 Nu are Creativitate!

Nu toți oamenii au capacitatea sau dorința de a crea. A genera ceva din nimic necesită spirit inventiv, originalitate și dorința de a căuta soluții noi și diferite. Persoanele creative suscită curiozitatea și invidia altora, deoarece sunt capabile să găsească rezultate favorabile, chiar și când situația pare imposibil de rezolvat.

3 Nu are Disponibilitate!

Se obișnuiește să se spună că disponibilitatea este totul, deoarece, chiar și fără inițiativă sau creativitate, dacă persoana se face disponibilă, e pe jumătate realizată. Puțini manifestă această dorință de a face ceva, dar sunt dispuși să meargă mai departe, să facă ce n-a mai vrut nimeni să facă și să nu renunțe înainte de a-și atinge obiectivul!

Dar invidiosul? Acesta, pentru că prezintă cele 3 caracteristici, îi critică mereu pe cei care au Inițiativă, Creativitate și Disponibilitate, pentru că invidia îl determină să facă asta, din moment ce altceva nu știe să facă…

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *