Intenţia inimii

Plecând de acolo, a întâlnit pe Ionadab, fiul lui Recab, care venea înaintea lui. L-a întrebat de sănătate şi i-a zis: „Inima ta este tot aşa de curată, cum este inima mea faţă de a ta?” Şi Ionadab a răspuns: „Este.” „Dacă este”, a zis Iehu, „dă-mi mâna.” Ionadab i-a dat mâna. Şi Iehu l-a suit la el în car. (2 Regi 10:15)

Dacă analizăm singura întrebare pe care i-a pus-o Iehu lui Ionadab şi anume: „dacă inima lui Ionadab este la fel de curată ca a lui…” putem vedea că tocmai acest lucru vrea şi Dumnezeu de la noi: să fim cu inima curată, sinceră. Domnul Iisus caută astfel de persoane care să fie sincere cu El l-a fel cum este El de sincer cu fiecare dintre noi.

Această sinceritate şi curăţie a inimii faţă de Dumnezeu este arătată de asemenea prin atitudinea de a fi zeciuitori şi ofertanţi fideli ai Casei Lui. Sunt multe persoane care chiar dacă vin la biserică, nu sunt cinstite cu Dumnezeu şi nu practică Cuvântul Lui. Ei încearcă să-L înşele pe Creator, însă, într-adevăr pe ele însăşi se înşeală.

Ele încearcă, ca prin intermediul carităţii să facă chiar ca păcatele şi greşelile să le fie înăbuşite. De multe ori dau şi zeciuiala dar tot nu sunt sincere cu Dumnezeu pentru că El nu vrea doar zeciuiala noastră, ci mai presus de asta, doreşte viaţa noastră.

Un exemplu ce dovedeşte acest lucru este Iuda care era tot timpul cu Iisus, auzindu-i predicile şi învăţăturile, dar, totuşi, în tot acest timp, el nu era sincer cu Mântuitorul. El fura zeciuielile şi ofrandele şi se gândea în ignoranţa sa că Dumnezeu nu vedea lucrurile acestea. Aşa sunt şi multe persoane din biserică, care nu practică ceea ce este scris în Biblie. Ele Îl înşeală pe Dumnezeu cu zeciuielile şi cu darurile pentru Casa Sfântă. Nu sunt sincere şi nici cinstite şi se gândesc că Dumnezeu nu le vede.

Când Ionadab i-a dat mâna lui Iehu i-a zis: „Este.” Prin aceasta este demonstrat faptul că el avea aceiaşi inimă ca şi a lui Iehu. Strângerea de mână este o atitudine ce simbolizează sinceritatea, dar totuşi şi aceasta se poate face cu falsitate pentru că omul vede feţe şi nu inimi.

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *