Investește corect!

sacrificio„Credința sentimentală investește în cerere, iar credința sacrificială investește în vis”.

E ca și cum ne-am urca pe o scară. Uneori ne oprim, ne odihnim și evaluăm traseul pe care-l mai avem de parcurs, pentru a ajunge sus… sau, ne uităm la pașii pe care-i avem de făcut și urcăm să vedem până duce scara…

Într-un fel sau altul, în timpul urcării, se va instala oboseala fizică, vor apărea problemele, iar îndoiala va încerca să pună stăpânire pe noi. Diferența este că, atunci când investim cu o credință sentimentală, religioasă, ne pierdem puterea, ne îndoim și renunțăm.

De ce?

Pentru că „investiția” este mică, simbolică, iar speranța randamentului este, de asemenea, mică. Cu toate astea, în ceea ce privește credința sacrificială, nu numai că „investiția” este mare, că speranța și așteptarea sunt, de asemenea, mari, dar și perseverența este mult mai mare.

A investi în cerere, folosind credința sentimentală, este a ca și cum ai urca pe o scară, uitându-te numai la pașii pe care-i ai de făcut, dar a folosi credința sacrificială este a investi în vis, este a evalua tot traseul până sus, estimând efortul fizic și psihologic implicat, fără să iei în considerare, niciodată, renunțarea sau nereușita.

Te văd la CdA sau în Nori!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *