La ce este bun Duhul Sfânt?

Siguranţa absolută nu apare la întâmplare şi nici din cauza norocului. Aceasta apare datorită acţiunii Duhului Sfânt în viaţa celor cu duhul smerit. Duhul lui Dumnezeu ne învaţă:

„Prorocia, dimpotrivă, este un semn nu pentru cei necredincioşi, ci pentru cei credincioşi.” (1 Corinteni 14:22)

Dar cine sunt cei care cred? Cei ce au fost convinşi de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu cred.

Revelaţia promisiunilor sau mai bine zis, convingerea asupra promisiunilor, nu sunt ca ploaia sau ca soarele care vin peste toţi ci este un dar al lui Dumnezeu pentru cei aleşi după cum este scris în Matei 20:16 şi 22:14 „…pentru că mulţi sunt chemaţi, dar puţini sunt aleşi.”

Nu ştim exact câţi şi care sunt aceşti câţiva aleşi. Cu toate acestea, luând în considerare Pilda Semănătorului, ajungem la concluzia că din 4 persoane chemate, doar una este aleasă. Este extrem de dificil să acceptăm o asemenea concluzie, dar având în vedere circumstanţele prin care Domnul Iisus i-a separat pe cei aleşi, vom rămâne şi mai surprinşi.

Într-o alegere există mereu o judecată. Nu poate fi alegere dacă mai întâi nu este judecată. De ambele dăţi când Domnul Iisus a menţionat despre cei aleşi, a vorbit şi despre mulţimea celor chemaţi.

Prima oară s-a întâmplat cu socotelile renumeraţiei pentru muncitori: ultimi muncitori chemaţi au muncit mai puţin decât cei de mai dinainte şi înafara faptului că şi-au primit primii salariul, au luat aceiaşi sumă ca şi cei dinaintea lor pentru că ei erau cei aleşi.

A doua oară era la nunta fiului de rege, când acesta a observat un intrus printre invitaţi. Acel „invitat” nu era îmbrăcat adecvat şi astfel a fost aruncat afară în întuneric cu mâinile şi picioarele legate. Intrusul nu era printre cei aleşi.

Revelaţia divină este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării, dar este puterea lui Dumnezeu pentru cei aleşi. Nu toţi Îl cunosc pe Dumnezeu pentru că revelaţia Duhului Sfânt nu a fost dată tuturor.

Cunoştinţa divină nu a venit prin intermediul capacităţii intelectuale sau prin intermediul cantităţii de informaţii biblice acumulate. A venit prin acceptarea şi supunerea înaintea propovăduirii Evangheliei. Cuvântul este vestit şi astfel Duhul lui Dumnezeu Îl dezvăluie celor aleşi. Dacă Cuvântul nu este vestit, atunci cum se poate ca Duhul să ne dezvăluie?

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *