Oricât ar durea…

ressurreicao_165CUVINTE de Credință-inteligentă, curaj, speranță, putere… toate acestea le primim când intrăm pe ușa oricărui Centru de Ajutor Spiritual, când căutăm un preot, când ne așezăm pe scaun, ca să ascultăm Slujba.

Cu toate astea, nu sunt simple cuvinte, rostite fără rost, golite de sens sau spuse în van: ESTE CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU! Dar, ce face diferența? Dumneavoastră, fiecare dintre noi, prin modul cum Îl primim și-L folosim. Aceia care-L ascultă, Îi absorb duhul, Îl păzesc și-L practică, de aceea, ei sunt cei care văd Slava lui Dumnezeu! Altfel spus, ca să-L vedeți la lucru în viața dumneavoastră, trebuie mai întâi să-L ascultați, apoi să-L credeți, să vă asumați Credința și, în cele din urmă, oricât ar durea, SĂ-L PRACTICAȚI!

„Eu sunt învierea și viața”. Au fost Cuvintele Domnului Iisus, care au servit ca Antidot pentru combaterea acestui duh de jale al Martei și Mariei, surorile lui Lazăr. Atât Marta, cât și Maria, s-au revoltat împotriva lui Dumnezeu, pentru moartea fratelui lor Lazăr, numai că revolta noastră trebuie să fie împotriva problemelor și greșelile noastre, niciodată împotriva lui Dumnezeu. De aceea, atunci, Domnul Iisus a dat acel CUVÂNT eliberator, prin care a lăsat să se înțeleagă că nu El era „vinovat” de moartea lui Lazăr, ci dimpotrivă, era acolo, ca să dea viață!

Avem exemplul unor oameni care au venit la Centrul de Ajutor Spiritual când mai aveau de trăit doar câteva zile sau ore, dar care au continuat să trăiască ani întregi și chiar zeci de ani! Acestor oameni le fusese dictată, deja, o condamnare la moarte, dar, pentru că și-au asumat o Credință-inteligentă în Cuvintele Înțelepte și Eliberatoare ale Domnului Iisus, au fost Înviați la Viață!

”…Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi” – Ioan 11.25.

În acest pasaj, Domnul Iisus nu identifică o anumită persoană, altfel spus, principiul se aplică oricărui om care crede și care se încrede în El (spre deosebire de Marta, care, în acel moment, s-a încrezut în El, dar nu a crezut în El, pentru că, dacă ar fi făcut asta, ar fi ascultat de El!).

Ordinul a fost: „Luați, scoateți piatra!”, cu alte cuvinte, Iisus și-a făcut partea Lui, dar și ei trebuiau să-și facă partea lor! Această parte consta în a se lansa și a-și asuma Credința în Iisus. Pentru că, potrivit Domnului Iisus, cine crede în El, chiar dacă ar fi murit, va trăi!

Ce încearcă să vă omoare? Orice ar fi, numai Domnul Iisus are Puterea să vă dea victoria, altfel spus, numai El are Antidotul pentru otrava sau virusul care v-a contaminat viața. De ce? Fiindcă numai El e Învierea și Viața, iar cine crede în El, chiar dacă ar fi murit, va trăi!

Dumnezeu vrea să trăiți și, chiar dacă veți fi murit, din punct de vedere fizic, să trăiți Veșnic. Aici, în această viață, când vine vorba să vă confruntați cu un moment mortal, ESTE CA SĂ ÎNVINGEȚI!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *