Revoltatul vs. Acomodatul

Când omul cel tare şi bine înarmat îşi păzeşte casa, averile îi sunt la adăpost. (Luca 11:24)

Cine este viteazul bine înarmat la care s-a referit Domnul Iisus? Fiecare dintre noi. Este de ajuns ca fiecare să ne valorizăm viaţa, familia, sănătatea, prosperitatea, credinţa, mântuirea… să fim bine înarmaţi. Care sunt cele trei arme bazice care sunt la îndemâna oricărui creştin? Numele lui Iisus, Cuvântul lui Dumnezeu şi Duhul Sfânt. Atunci, Domnul Iisus ne spune clar că trebuie să fim bine  înarmaţi pentru a ne apăra casa. Nimeni nu poate păzi viaţa nimănui ci fiecare trebuie să şi-o păzească pe a sa. Trebuie să ne mai păzim şi toate bunurile noastre (mântuirea, sănătatea, căsnicia, prosperitatea, demnitatea, credinţa, etc.) Toate astea depind de vitejia noastră. Doar că nu orice om tare este şi viteaz, însă, orice viteaz este tare. De aici vine revolta. Ea ne face sinceri şi ne eliberează de ipocrizie şi acomodare.

Dar dacă vine peste el unul mai tare decât el şi-l biruie, atunci îi ia cu sila toate armele în care se încredea şi împarte prăzile luate de la el. (Luca 11:22)

Câţi nu au fost şi sunt surprinşi de acest viteaz (nedreptatea) care v-a furat, v-a luat şi v-a aruncat din viaţă sănătatea pe care o aveaţi, uniunea familială de care vă bucuraţi, prosperitatea pe care o deţineaţi şi pacea şi echilibrul emoţional în care vă desfătaţi. În fine, răul se prezintă ca un viteaz. El este plin de ură şi de furie şi vine împotriva fiinţei umane. Are un singur scop…acela de a omorî de a fura şi de a prăpădi.

Cu toate astea, din nefericire, mulţi oameni când văd această situaţie de nedreptate şi de pierderi nu fac absolut nimic. Ei speră doar că cu timpul, lucrurile se vor mai îmbunătăţi, că poate cineva îi va ajuta sau că norocul ori soarta le va surâde. Aceştia sunt cei acomodaţi, cei pe care viteazul acesta numit nedreptate îi surprinde şi îi loveşte cu boli, certuri, vicii, despărţiri, datorii, pierderea locului de muncă, deziluzii amoroase şi tot ceea ce este mai rău. Datorită faptului că  rămân pasivi înaintea acestor situaţii negative, viaţa lor devine una marcată de eşec şi înfrângere. Acomodatul se adaptează, se acomodează şi se obişnuieşte în cele din urmă cu problemele. Nici măcar Dumnezeu nu poate să facă nimic pentru el, chiar dacă este Atotputernic fiindcă El aşteaptă mai întâi o acţiune din partea noastră. Dacă acomodatul nu face nimic, nici Dumnezeu nu face nimic.

Dumnezeu, totuşi vrea să facă o răsturnare de situaţie în viaţa noastră, dar pentru asta, trebuie ca înauntrul fiecăruia dintre noi să existe o revoltă pentru că dacă nu, cum ne putem ridica împotriva acestui viteaz? Trebuie să fim mai viteji şi mai violenţi decât el pentru că pentru a lua de la el ceea ce ne-a fost furat este nevoie să avem această violenţă, mânie şi ură împotriva lui, adică împotriva a tot ceea ce este rău din vieţile noastre şi împotriva tuturor nedreptăţilor pe care le suferim. Acesta este secretul pentru a învinge răul. Aşa este, să fim mai viteji şi mai violenţi ca el, să avem mai multă furie şi mai multă ură decât are el pe noi şi pe familia noastră. Când avem această revoltă, venim asupra lui cu toată siguranţa că vom învinge.

Ştiţi ceva, acomodatul încearcă să îşi schimbe viaţa, dar nu reuşeşte pentru că atunci când doar încercăm nu depunem toată forţa. Ştim că riscăm să pierdem şi nu vrem asta. De aceea nu ne folosim toată forţa şi ne păstrăm mereu rezerve în caz că lucrurile nu vor avea efectul dorit. Aceasta este marea diferenţă între cel acomodat şi cel revoltat. Revoltatul nu încearcă, nu îşi păstrează rezerve şi lucrează cu toată forţa lui pentru că ştie care va fi rezultatul acţiunilor sale. Să ştiţi că nu este de ajuns să fiţi viteaz ca răul ci trebuie să fiţi mai viteji şi mai violenţi ca el!

Cine nu este cu Mine este împotriva Mea; şi cine nu adună cu Mine risipeşte. (Luca 11:23)

Iisus Hristos a fost şi va fi mereu un revoltat! El a ajuns până şi în infern ca să lupte pentru noi… Atât de revoltat este. Este într-atât de revoltat încât s-a lăsat ucis pe cruce purtându-ne păcatele pentru ca noi să putem fi mântuiţi, realizaţi şi adevăraţi fi ai lui Dumnezeu.


 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *