DE CÂTE ORI ESTE NEVOIE?

 

DE CÂTE ORI ESTE NEVOIE?
Am fost botezat, dar am abandonat Prezenţa lui Dumnezeu; este nevoie să mă botez încă o dată? Dacă dvs v-aţi întors la viaţa veche în păcat, va trebui să vă botezaţi din nou, pentru că Botezul dvs în apă nu a fost un botez adevărat.
De câte ori o persoană poate fi botezată? Adevăratul botez se întâmplă doar o dată. În unele cazuri, o persoană poate intra în apă de mai multe ori, asta pentru că vechea natură încă este vie.
O persoană poate fi mântuită fără să fie botezată? Aşa cum Cuvântul lui Dumnezeu menţionează: ‘’Cine va crede şi se va boteza , va fi mântui; dar cine nu va crede va fi osândit.’’ (Marcu 16:16). Totuşi, dacă o persoană se căieşte de păcatele ei, Îl acceptă pe Domnul Iisus, dar imediat după aceea moare înainte de a fi botezată în apă, chiar aşa ea va fi mântuită.
Şi avem un exemplu excelent în Biblie, aşa cum a fost cazul hoţului de pe cruce,alături de Iisus. Conştient de moartea sa iminentă, el a recunoscut că Iisus era Fiul lui Dumnezeu şi I-a cerut mântuirea Sa. Domnul Iisus imediat i-a răspuns: ‘’Adevărat îţi spun că astăzi vei fi cu Mine în rai.’’ (Luca 23:43).
Criminalul a fost mântuit, în ciuda faptului că nu a fost botezat în apă, pentru că nu exista o modalitate fizică de a face acest lucru. Dar câte persoane de fapt mor aşa? Dacă citiţi acest material în acest moment ( mai puţin dacă sunteţi la un spital sau într-o situaţie similară) atunci, este oportunitatea dvs să fiţi botezat(ă).

Copiii mei pot fi botezaţi? O persoană este pregătită pentru Botez doar după ce are siguranţa că s-a căit de păcatele sale şi are toată credinţa în Domnul Iisus.De aceea, noi nu botezăm copii, pentru că Botezul cere o căinţă totală de păcate. Cum poate un copil să se căiască de păcatele pe care nu le are?
Dacă un copil nu a avut păcate, nu există necesitatea de căinţă. Şi dacă nu există necesitate de căinţă, atunci nu apare necesitatea Botezului.
Copiii trebuie să fie prezentaţi lui Dumnezeu, de acord cu ceea ce este scris: ’’Apoi i-a luat în braţe şi i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei.’’ (Marcu 10:16)
Am fost botezat în altă biserică şi cred că a fost real, am nevoie să fiu din nou botezat? Decizia adevăratului Botez se întâmplă doar o dată, aşa cum este şi în cazul morţii, pentru că o persoană poate muri doar o dată în viaţă. La chestiunea de a şti dacă Botezul dvs în Apă a fost adevărat pentru dvs, doar dvs puteţi răspunde, când vă examinaţi viaţa şi vă uitaţi la roadele după Botez.
’’ Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune.(Matei 7:18-20).
Am fost botezat când eram copil, este nevoie să fiu botezat din nou? Botezul în Apă este percepţia propriilor păcate şi ulterior căinţa de a le fi comis; şi copiii nu au capacitatea de a face asta. Conform cu ceea ce este menţionat la întrebarea 7, copiii trebuie să fie prezentaţi lui Dumnezeu. Dacă dvs, ca adult, aţi luat decizia de a abandona viaţa dvs în păcat pentru a-L accepta pe Domnul Iisus, atunci trebuie să fiţi botezat.

Ce este căinţa? Căinţa este un sentiment de tristeţe sau să te gândeşti la o greşeală care a fost comisă. Înţelegerea adevăratei căinţe este importanţă pentru fiecare creştin, căci:

a.Păcătosul trebuie să recunoască păcatele sale.acesta este primul pas pentru o căinţă sinceră şi onestă: nimeni nu poate să se căiască de ceva ce nu recunoaşte.
b. Păcătosul trebuie să urască păcatul. Dacă păcătosul nu vede păcatul ca ceva respingător şi odios, atunci cu siguranţă îl va comite din nou şi va fi scalvul lui.
c. Păcătosul trebuie să abandoneze păcatul său. Dacă nu întoarcem spatele păcatului acum, niciodată nu ne vom vedea eliberaţi de el. Nu ajută la nimic să gândim că vom triumfa asupra păcatului, dacă el încă este la îndemâna noastră. De exemplu, uneori ne asociem cu persoane care nu împărtăşesc aceeaşi credinţă ca a noastră şi ele de obicei ajung să ne ducă pe drumuri greşite împreună cu ele. De aceea, chiar dacă am rezistat, ajungem să cădem. Păcătosul trebuie să uite complet păcatul. Ultimul pas pentru o căinţă totală este de a uita păcatul comis, ca şi cum niciodată nu ar fi fost comis.
Care este momentul potrivit pentru a fi botezat? Persoana decide să se boteze în apă, când îşi dă seama că felul ei de viaţă nu este corect în faţa lui Dumnezeu şi în consecinţă decide să înceapă o nouă viaţă cu Domnul Iisus.
La ce vârstă mă pot boteza? Când persoana atinge o vârstă la care este conştientă pentru a lua această decizie individuală. În majoritatea cazurilor, începând de la treisprezece ani încolo.

‘’Botezul în Apă: Principiul unei Noi Vieţii’’
Suntem în Săptămâna Căinţei! Şi adevărata căinţă culminează mereu cu Botezul în Apă, care va avea loc pe data de 03 iunie. Există multe întrebări despre această temă care este urgent de clarificat, pentru a nu comite greşeala de a fi botezat din motive greşite. Aceasta este decizia cea mai importantă a începutului credinţei dvs, de aceea, însoţiţi-ne de-a lungul acestor 7 zile, în care vom da răspunsuri la toate întrebările!
Ce este Botezul în Apă? Botezul în apă este separarea definitivă a omului de viaţa sa terenă şi începutul unei noi vieţi ca un Creştin complet. Este mai mult decât o ceremonie publică de convertire a unei persoane la Domnul Iisus; semnifică faptul că lumea este complet moartă pentru noi, prin intermediul procesului de îngropare prin Botez. Renunţăm să mai avem în noi vechea natură păcătoasă. Cu alte cuvinte, păcatul nu ne mai domină când murim pentru el prin Botez. După învierea sa, Domnul Iisus i-a învăţat pe ucenicii Lui despre importanţa Botezului , dându-le un ordin clar: ‘’Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui, şi al Fiului şi al Sfântului Duh.’’ (Matei 28:19).
De ce este nevoie să mă botez? Este important să fiţi botezat după căinţă, urmând decizia de a abandona viaţa în păcat şi de a-L accepta pe Iisus ca Unic Domn. Căinţa este prima condiţie pentru Botez. Există cazuri în care persoanele sunt botezate fără să existe căinţă; nu sunt ‘’convertite’’la Hristos, dar ‘’convinse’’ de El. ‘’Cine va crede şi se va botezava fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.’’ (Marcu 16:16)
De ce Botezul în Apă este realizat prin scufundare? Botezul în Apă semnifică începutul unui nou mod de viaţă, pentru că apa este elementul mai natural de purificare. Botezul prin scufundarea completă în apă reprezintă îngroparea totală.Din acest motiv, Botezul este făcut doar prin scufundare. ‘’De îndată ce a fost botezat, Iisus a ieşit afară din apă. Şi în clipa aceea cerurile s-au deschis şi a văzut pe Duhul lui Dumnezeu pogorându-Se în chip de porumbel şi venind peste El.’’ (Matei 3:16).

Mesaj extras din cartea
’’Botezul în Apă: Principiul unei Noi Vieţi’

De Julio Cesar L. FreitasEp.Julio Freitas

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *