Teama de Dumnezeul Cel Viu

temor600-465x314În trecut, oamenii nu știau Numele Lui Dumnezeu și, în mai multe rânduri, Îl numeau doar DOMNUL. N-aveau Cuvântul, nici Duhul Sfânt, cu toate astea, aveau TEAMĂ, iar asta îi elibera, de multe ori, ca să nu cadă în ispită.

Creștinii de CREDINȚĂ de astăzi au Numele Lui Dumnezeu, care e Domnul Iisus; au Cuvântul Lui Dumnezeu, prin citirea și meditarea asupra Bibliei și au Duhul Sfânt, dacă au fost, deja, botezați și pecetluiți de El, totuși, ce n-au mulți sau nu mai au, e TEAMA de Dumnezeu.

E foarte adevărat că mulți bărbați și femei ai Lui Dumnezeu, în trecut, nici măcar n-au avut Botezul cu Duhul Sfânt dar, prin această TEAMĂ, au rezistat păcatului, ca să nu-L supere pe Dumnezeu.

În Egipt, când Iosif a fost hărțuit sexual de soția lui Potifar, și-a arătat TEAMA neacceptând să se culce cu ea, pentru că era conștient că l-ar supăra pe Domnul lui, Dumnezeul Creator:

”… cum, atunci, să facă o astfel de răutate și să păcătuiască împotriva Lui Dumnezeu?”

Aici e TEAMA unui bărbat care nu știa prea multe despre Cuvântul Lui Dumnezeu, care nu avea Duhul Lui, dar care credea în Dumnezeu și, deși nu știa Numele Lui, avea baza, care e TEAMA.

TEAMA păzește și protejează, luminează și întărește, dar lipsa FRICII ne face să ne simțim neprotejați, în întuneric și slăbiți spiritual.

Noe, Iov și Daniel au fost trei bărbați pe care Dumnezeu i-a iubit mult, nu pentru credința pe care o aveau, ci pentru TEAMA mare pe care o prezentau față de El, în momentul ispitei:

NOE: ”…era un om neprihănit şi fără pată între cei din vremea lui: Noe umbla cu Dumnezeu” (Geneza 6.9).

IOV: ”… era fără prihană şi curat la suflet. El se temea de Dumnezeu şi se abătea de la rău” (Iov 1.1).

DANIEL: ”Daniel însă întrecea pe toate aceste căpetenii şi pe dregători, pentru că în el era un duh înalt…” (Daniel 6.3).

Acești oameni erau conștienți că lipsa FRICII i-ar fi făcut neplăcuți Lui Dumnezeu și L-ar fi rănit, de aceea, au respins păcatul, cu toată puterea.

În zilele noastre, lipsa acestei FRICI i-a făcut pe mulți creștini să cadă, dar și pe mulți colaboratori și colaboratoare. Mulți, într-un moment de ispită, au ajuns să se dedea pasiunilor din lume, împlinind cu ușurință dorințele trupului, și asta, pur și simplu, din cauza lipsei FRICII de Dumnezeu.

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *