Acțiune Socială: ”Octombrie Roz” la Catedrala Credinței

Sâmbătă (30) din luna octombrie la Catedrala Credinței din București a fost realizat o acțiune socială, cu sprijinul voluntarilor de la Locașul Duhului Sfânt, foarte special pentru femei, pentru a le conștientiza și a le alerta cu privire la cancerul mamar fiind luna octombrie, o lună denumită la nivel mondial OCTOMBRIE ROZ.

Un subiect puțin abordat și puțin vorbit în societate, din cauză temerilor, rușinii, lipsei de informații și de mai multe ori lipsă de seriozitate cu ceva atât de important și de asemenea periculos și silențios.

Prelegerea a început conștientizând asupra importanței femeilor în a ști cum să fie precaute în legătura cu asta, și a fost subliniat faptul că toate femei ar trebui să cunoască marea importanță a efectuării autoexaminării sânilor. Acest lucru se datorează faptului că acest gest simplu este esențial pentru a descoperi cancerul la sân.

  • Statistici din România ne arăta că, 80% din cancerele la sân sunt diagnosticate în fază avansată și ocupă primul loc ca boală și cauză a mortalității provocate de cancer în rândul femeilor. Se estimează că 1 din 8 femei va fi diagnosticată de-a lungul vieții cu această boală.
  • Riscul de dezvoltare a cancerului mamar crește odată cu vârsta. Între 30 și 40 de ani, 1 din 250 femei va dezvolta cancer, între 40 și 50 de ani 1 din 70 femei va dezvolta cancer la sân (mult mai frecvent la această vârstă)

Sursa: https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/cancerul-de-san-date-statistice

Tumorile maligne se caracterizează prin creșterea accelerată și dezordonată a celulelor mamare. Poate avea, de asemenea, noduli duri, care sunt adesea nedureroși și neregulați. O altă caracteristică este pielea, care, atunci când există cancer, poate arăta ca o coajă de portocală. De asemenea, sub braț pot apărea niște umflături mici.

Din acest motiv, Locașul Duhului Sfânt a promovat aceasta actiune sociala la care au luat parte multe femei.

“Toate dintre noi avem multe de făcut, și de mai multe ori concentrările noastre sunt asupra celor dragi dimprejurul nostru și asta face să treacă zilele fără să ne uităm în oglindă și să detectăm că ceva se întâmpla cu noi. Trebuie să ne iubim mai întâi și iubirea aceasta începe având grijă de trupul nostru, pentru că doar avem un singur trup și vom avea nevoie de el până ultima zi de viața.” A explicat dna. Flavia voluntara asociației.

“Multe femei au frică să se ducă la un control, să și facă un screening-ul din cauza unui posibil diagnostic, dar cu cât mai devreme începe grija cu acest aspect mai mult se depășește cu bine orice eventualitate de vreo modificare a sânilor.” A explicat Dna Ceteraș Elisabeta – Asistenta medicală

Cu această ocazie, au fost distribuite pliante referitoare la acest tip de cancer, prin care femeile sunt învățate despre prevenirea lui și cum să-l descopere, pentru că Locașul Duhului Sfânt înțelege importanța de a sprijini persoanele nu numai în sensul spiritual, care e principalul, ci și cu mijloace de informații ca persoanele să știe cum să aibă grija de sănătatea lor, deoarece accesul la informații de multe ori este limitat În anumite sectoare din societate.

După o prelegere atât de specială a avut loc și o tombolă, ale cărei premii au constat într-un set complet de examene medicale gratuite și produse pentru îngrijirea corpului.

De asemenea fiind o acțiune socială, s-au distribuit pachete de alimente neperisabile pentru cei defavorizați, care din diferite motive, nu aveau alimentul necesar acasă.

Suntem siguri că această zi a influențat pozitiv viețile tuturor femeilor care au fost prezente, și vor iubi trupurile lor având grija de el.

Dacă treceți prin această problema de sănătate numită cancer sau alte boli, să știți că nu sunteți singură, puteți să vă adresați la Catedrala Credinței de pe Șoseaua Fundeni nr 11, sector 2 în București sau să sunați la numarul de telefon: 0721 805 569 sau 021 255 7300.
Cineva va fi la dispoziția dvs. pentru a vă ajută.

CITIȚI CÂTEVA OPINII

Sburlea Elena
Prelegerea conștientizării despre cancerul mamar, mi s-a parut foarte interesantă, am învățat că noi trebuie să iubim trupul nostru și trebuie să ne îngrijim sănătatea.

Ganea Mariana
Am venit pentru prima dată la această prelegere. Eu nu aveam multă cunoștință despre cancerul la sân, chiar am două fete care au probleme de sănătate, iar cu această  întâlnire am învățat că eu trebuie să am grija de mine și  de ele.

Anita Feraru
Am învățat să am mai multa grija de mine, să previn o problemă înainte să se întâmple și importanța controlului medical.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *