Ți-ai păzit inima?

În această miercuri, episcopul Edir Macedo, în cadrul slujbei „Alerta Mântuirii” la Templul lui Solomon, a vorbit despre ceea ce trebuie să facă fiecare ființă umană: să-și păzească inima.

Cu această ocazie, dânsul s-a bazat pe învățăturile găsite în cartea Proverbe. Vezi:

„Păzește-ți inima cu toată silința, fiindcă din ea sunt ieșirile vieții.” Proverbe 4:23

Episcopul a enunțat încă o dată că aceasta nu este o sarcină ușoară, întrucât lumea este „ostilă, crudă, nedreaptă, rea și perversă”.

Potrivit Episcopului, deși nu este ușor, este necesar. „Păzindu-ți inima, îți păzești viața pentru totdeauna. Viața ta este netransferabilă și numai a ta! Ești responsabil pentru asta și pentru a-l păstra, trebuie să-ți păzești, în primul rând, inima, pentru a nu te lăsa condus de circumstanțe”, a sfătuit el.

Totuși, cei care nu își pot păzi inimile, trăiesc despărțiți de Dumnezeu. „Ființa umană este încă un suflet viu, dar un suflet viu despărțit de Cel Preaînalt, iar dacă este despărțit de Cel Preaînalt, acel suflet este complet izolat, pierdut în visele sale nesemnificative, în proiectele sale și încercând să-și satisfacă trupul, să-și satisfacă nevoile, pentru a mângâia durerea absenței lui Dumnezeu”, a avertizat Episcopul.

Din această cauză este necesar să ne bazăm pe ajutorul Duhului lui Dumnezeu, a subliniat el.

„Când o persoană primește Duhul Sfânt, îl are pe El care-i va ghida sufletul, emoțiile, să trăiască o viață echilibrată, supusă Cuvântului lui Dumnezeu și să-și facă inima supusă voinței lui Dumnezeu. Are stăpânire de sine, pentru că Duhul Sfânt îi administrează sufletul și, apoi, își va administra, în consecință, trupul”, a explicat Episcopul.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *