Grupul Caleb

”Şi astăzi, sunt tot aşa de tare ca în ziua când m-a trimis Moise; am tot atâta putere cât aveam atunci, fie pentru luptă, fie pentru ca să merg în fruntea voastră. Iosua 14.11

Fraza de mai sus a fost menționată de personajul Biblic Caleb, la vârsta de 85 de ani. El a fost unul din cei 12 spioni pe care Moise i-a trimis în Țara Promisă, numită Canaan (actualul Israel), cu obiectivul de a analiza și de a inspecționa locul ca poporul să îl poată locui.

Întorcându-se din aventură, în acel timp cu vârsta de 40 de ani, Caleb a relatat cu entuziasm bogățiile acelui pământ și nu s-a intimidat cu adversitățile care aveau să fie înfruntate ca poporul să poată să îl cucerească – el se încredea în promisiunea lui Dumnezeu. Chiar cu trecerea anilor, Caleb și-a menținut tinerețea și energia înaintea vieții și niciodată nu s-a dezamăgit (citiți mai mult în Iosua 14).
De aceea, în Biserica Universală, grupul Caleb reunește persoanele care nu se gândesc nici măcar puțin să se lase pradă dezamăgirii și oboselii provocate de vârsta înaintată.

În Grupul Caleb sunt două grupuri de persoane: cea Mai Bună Vârstă – persoanele ce au peste 50 de ani -, și Grupul de Sprijin pentru Caleb – persoane de șa 30 la 49 de ani, care doresc să contribuie la îngrijirea celor ce au atât de multă nevoie. Acest Grup de Sprijin este format din voluntari ce se dispun să meargă pe străzi să evanghelizeze, în aziluri, să participe la acțiunile sociale sau la activitățile cu cea mai bună vârstă.

Principalele obiective ale Grupului Caleb sunt să ofere sprijin spiritual și social acestor persoane, în afară faptului de a le motiva de a interacționa prin intermediul noilor prietenii, participând la activități de relaxare și acțiuni sociale.

În momentul de față grupul Caleb este prezent în peste 110 țări.

Voluntarii capacitați sunt puși în acțiune pentru a ajuta în acest compromis pentru starea de bine ale persoanelor ce se află la cea mai bună vârstă. Nenumărate activități gratuite sunt oferite în fiecare săptămână de către grup.

Vârstnicii participă la clase de gimnastică multifuncțională, informatică, limbi străine, alfabetizare, artizanat, fac plimbări turistice, participă la momente de înfrumusețare, sunt motivați să facă programări pentru consultări medicale și, eventual, primesc consultări precum cele juridice și de prevenire.

Tot materialul folosit în clase este strâns prin intermediul donațiilor realizate pe către propria comunitate, voluntari și integranți ai grupului.

Populația vârstnicilor de asemenea suferă de multe ori, prejudecăți, singurătate și abandon. Lucrarea grupului Caleb care ca obiectiv principal să ajute pe cine are nevoie să se adapteze noilor obiceiuri după pensionare, su după ce copiii au plecat de acasă, ajutându-i să învingă zi după zi această suferință și să facă fiecare membru să mențină aprinsă credința până în ultima clipă ca vieților lor, precum Caleb, trăind cu dispoziție, forță și bucurie.

”Cu cine Mă veţi asemăna, ca să fiu deopotrivă cu el?” zice Cel Sfânt.  El dă tărie celui obosit şi măreşte puterea celui ce cade în leşin… dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.” Isaia 40.25,26 și 31.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *