Locașul Duhului Sfânt sprijină: ”Casa Ioana”

În luna decembrie voluntarii de la Locașul Duhului Sfânt au sprijinit adăpostul pentru femei și copii victime ale violenței domestice: ”Casa Ioana”

Violența domestică afectează în fiecare zi oamenii din întreaga lume și mediile sociale, atât în situații normale, cât și în situații de criză. Statisticile ONU arată că, la nivel global, una din trei femei este victima agresiunii fizice. Cu toate acestea, în perioade de criză, cazurile de violență domestică tind să escaladeze pe fondul unor tensiuni ridicate. Criza actuală cauzată de pandemie nu face excepție, mai ales într-o țară precum România în care, din păcate, abuzul familial este adesea normalizat. În 2019, poliția română a înregistrat 44.094 de cazuri de violență domestică și 51 de decese. Aceasta înseamnă că aproape în fiecare săptămână o româncă a fost ucisă.

Statisticile din 2018 arată că 24% dintre femeile din România au suferit o formă de violență din partea partenerului lor, în timp ce 28% dintre ele cunosc alte victime printre prieteni și rude. Doar 47% dintre femeile chestionate erau conștiente de legislația care le protejează de violența domestică și 74% nu cunoșteau existența unui sistem specializat de sprijin.

În ultimul an, am asistat la teribila conexiune a violenței domestice și a lipsei de adăpost – ambele fenomene fiind prezente înainte de pandemie, dar au devenit mai urgente odată cu declanșarea pandemiei. Nivelurile ridicate de stres au dus la o creștere a comportamentului abuziv, în timp ce ordinele de ședere la domiciliu au făcut dificil ca supraviețuitorii să caute ajutor. Căderea economică cauzată de virus îi împinge, de asemenea, pe mulți să își piardă locurile de muncă, să rămână fără adăpost și să trăiască în medii nesigure.

Sursa: https://casaioana.org/about-us/

De aceea voluntarii au strâns produse de curățenie și produse de igienă personală. Un total de 125 de bucați pentru a oferi acestor femei care au trecut prin multe.

Cu această ocazie s-a dat un cuvânt de credința și curaj celor prezente, pentru că există o viața fericită pentre ele.

Dacă dvs doriți să ne sprijiniți, o puteți face, trebuie să apăsați pe link-ul de mai jos: 

Sau puteți face un transfer bancar către următoarele conturi:
Nume: Asociația Religioasă Locașul Duhului Sfânt.
Banca: Raiffeisen Bank – Suc. Pantelimon
Contul în LEI: RO61 RZBR 0000 0600 1754 5819
Contul în EURO: RO03 RZBR 0000 0600 1754 6378

Nume: Asociația Religioasă Locașul Duhului Sfânt.
Banca: Banca Comercială Română
Contul în LEI: RO73 RNCB 0087 1669 4390 0001
Contul în EURO: RO46 RNCB 0087 1669 4390 0002

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *