4 lucruri simple (Partea a 4-a)

disciplina_bjfExistă lucruri care sunt indicatoare ale poziției pe care o avem, pentru că la Dumnezeu nu există cale de mijloc…

ORI E ALBĂ, ORI E NEAGRĂ… nu există cale de mijloc la Dumnezeu și, când mulți sunt „în vârful piramidei”, Dumnezeu le oferă lecții importante, ca să devină conștienți de atitudinile lor, dacă ele sunt corecte sau greșite, în lumina Cuvântului Său.

”În ziua a şasea, au strâns hrană îndoit, şi anume doi omeri de fiecare. Toţi fruntaşii adunării au venit şi au spus lui Moise lucrul acesta. Şi Moise le-a zis: „DOMNUL a poruncit aşa. Mâine este ziua de odihnă, Sabatul închinat DOMNULUI; coaceţi ce aveţi de copt, fierbeţi ce aveţi de fiert şi păstraţi până a doua zi dimineaţa tot ce va rămâne! Au lăsat-o până a doua zi dimineața, cum poruncise Moise, și nu s-a împuțit și n-a făcut viermi” (Exod 16.22-24)

Când Dumnezeu a oferit mană poporului lui Israel, a stabilit niște norme, ca să-i pună la încercare, să vadă care va fi conduita lor. De duminică până vineri, Domnul le-a trimis mană, care a putut fi strânsă numai într-o anumită porție desemnată, pentru că, dacă era strânsă în cantitate mai mare, putrezea. Totuși, în ziua a șasea, El a Ordonat să fie strânsă în porție îndoită și n-a putrezit, pentru că era pentru a doua zi, pentru marea și mult așteptata Zi a Șaptea, Ziua de Odihnă…

Cu toate astea, există o semnificație mai profundă a acestor lucruri, pentru că, atunci când Dumnezeu a spus că în primele cinci zile ale săptămânii, oamenii trebuiau să strângă numai porția de mană necesară pentru o zi iar, în a șasea zi, să adune o porție îndoită, a făcut-o cu unica intenție de a încerca fidelitatea oamenilor față de legea Sa. De ce? Pentru că omul, prin natura lui adamică, are tendința să nu aibă Încredere, să nu Asculte, să nu Depindă de El și să nu fie Disciplinat.

Acesta e un episod biblic important, care portretizează foarte bine relevanța celor PATRU PRINCIPII care trebuie urmate, ca relația noastră cu Dumnezeu să fie bună.

4 – Fiți Disciplinat

A AVEA ÎNCREDERE, A DEPINDE DE DUMNEZEU ȘI A ASCULTA DE EL ÎN TOTUL presupune, înainte de orice, A FI DISCIPLINAT!

Capacitatea dumneavoastră de a vă auto-disciplina vă va face capabil să împliniți primele 3 principii, de aceea, această a patra și ultimă lecție nu ar trebui, în niciun caz, să fie trecută cu vederea sau lăsată la voia întâmplării.

Cu siguranță, știți la ce duce indisciplina! Disprețul față de standardele instituite de valorile societății, de Cuvântul Lui Dumnezeu. O persoană indisciplinată este cu greu ascultătoare, este suspicioasă și nu va încerca să depindă de Dumnezeu!

Fiți disciplinat, făcând totul, ca să nu vă pierdeți niciodată Comuniunea cu Dumnezeu, începând cu punerea în practică, zi cu zi, a primelor 3 atitudini.

Gândiți-vă un pic: câte lucruri n-ați pierdut, din cauză că ați fost indisciplinat? Prea multe? Ei bine, vreți să continuați să pierdeți? Depinde numai de dumneavoastră să inversați această situație!

”Cine iubeşte certarea iubeşte ştiinţa; dar cine urăşte mustrarea este prost” (Proverbe 12.1)

Episcopul Julio Freitas

juliofreitas.com

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *