5 greșeli fatale pe care nu vreți să le faceți! (II)

manSunt greșeli 100% omenești, fără ca cel rău să aibă vreo influență asupra comiterii lor… totuși, făcându-le, se va deschide o ușă greu de închis…

E vorba despre mine, dumneavoastră, noi… nimeni nu e imun față de comiterea acestor CINCI GREȘELI FOARTE GRAVE, de care diavolul poate profita ca să-l distrugă pe cel pe care l-a chemat Dumnezeu și l-a ales ca să-L reprezinte!

3. REFUZ

Chiar dacă au fost respinși, sunt mulți care continuă să acționeze ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat! Dacă lucrurile nu merg bine, ce rost are să continui să te amăgești pe tine însuți? Mulți și-au pierdut ungerea care i-a făcut lideri înnăscuți, fiindcă au REFUZAT… dar, ce? Au refuzat să recunoască că au nevoie să se schimbe, să meargă mai departe, să se revolte, dar nu împotriva altei persoane, ci față de ei înșiși, față de persoana care au fost în mod sistematic, repetitiv și metodic, care n-au fost o binecuvântare pentru oameni și, cu atât mai puțin, pentru ei înșiși. În consecință, Centrul de Ajutor s-a dezvoltat, ei au rămas o perioadă aici, dar astăzi nu se poate conta pe ei nici să conducă un templu, fiindcă n-au ritm. Ce ritm este aceasta? E ritmul Credinței, al lucrării care trebuie făcută, deoarece ei continuă să acționeze ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, ascunzându-și de totul și toți coruperea, respingerea lor!
Ca lideri, trebuie să urmăm ritmul spiritual, ritmul Credinței, dezvoltând Lucrarea, făcând-o să crească! Nu refuzați să fiți folosit de Dumnezeu, să fiți activ, mereu reînnoit… în caz contrar, veți da înapoi, vă veți simți, treptat, depășit, respins și atacat.

4. FALSITATE

NU FIȚI FALS, NICIODATĂ! Fiți transparent și sincer, nu încercați niciodată să demonstrați ceva ce nu sunteți sau nu aveți! Ce avem trebuie să dăm numai și în exclusivitate Lui Dumnezeu! Nivelul nostru este de teamă față de Domnul, de sfințenie, nu de perfecțiune.
Din nefericire, falsitatea face parte din natura umană, din natura noastră păcătoasă. Eva a dat vina pe șarpe, Adam a dat vina pe Eva și chiar a avut îndrăzneala să dea vina pe Însuși Dumnezeu! Această natură falsă face parte din natura umană, pentru că atunci când ne pierdem sinceritatea, intrăm pe tărâmul falsității. Mulți deja au „murit” din cauza falsității. Există anumite persoane (de exemplu Episcopul Macedo) în care nu vedem niciun indiciu al falsității, ele sunt sincere, transparente. Același lucru ar trebui să se întâmple cu dumneavoastră. Pentru că, așa cum vedem în caracterul nostru Credință, curaj și ascultare, trebuie să vedem și sinceritate!

5. INVIDIE

Există invidia sănătoasă, care nu este neîncrezătoare sau posesivă, pentru că aceasta este demonică, făcându-vă să n-aveți încredere nici în soția dumneavoastră. Într-o relație, „invidia” sănătoasă, echilibrată, vă face să vreți să faceți mai mult și mai bine pentru cealaltă persoană, să-i fiți pe plac.
Dar, cel rău poate, de asemenea, să folosească invidia, făcându-vă să vă comparați cu alții, crezând că sunt mai buni sau au o poziția mai bună decât dumneavoastră.
Nu permiteți niciodată ca invidia să vă domine credința! Dacă veți face asta, veți începe, instantaneu, să vă judecați și să credeți să sunteți inferior. Uitați-vă la dumneavoastră, da, dar în speranța că veți găsiți aspecte pe care să le puteți îmbunătăți, ca întotdeauna să-I fiți pe plac Lui Dumnezeu!
Noi nu ne aparținem nouă, ci Lui Dumnezeu! De aceea, trebuie să facem și să fim tot ce trebuie, ca să-I fim plăcuți Lui! Nu insistați să fiți ceva ce nu sunteți, ci ce trebuie să fiți!

Dumnezeu este cu dumneavoastră, și eu la fel!

Episcopul Julio Freitas

juliofreitas.com

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *