Alimentul care susține sufletul

Voluntari de la CdA din România vizitează bătrânii care au fost respinși de oameni, dar nu de Dumnezeu

 

cópia de DSCN4481

Din datele de la Global AgeWatch Index 2013, indicele care măsoară nivelul de siguranță al salariului, sănătății, dreptului de pensie și mediul favorabil pentru persoanele de vârsta a treia în 91 de țări, a arătat că România este pe locul 48 în această privință, la mare distanță de Suedia, care este pe primul loc.

Știind de condițiile tot mai dificile ale acestei categorii de populație, în funcție de criza economică care atinge Europa și de disprețul pe care-l primesc de la rude, voluntari de la grupa Inimă de Aur, brațul solidar al (Catedrala Credinței) Centrul de Ajutor Spiritual în România, au decis să ducă puțină dragoste și bucurie bătrânilor care trăiesc la azilul din Călinești, județul Argeș, pe data de 05 octombrie.

cópia de DSCN4574

În această zi aproximativ 50 de locatari ai azilului s-au bucurat de o gustare cu o masă plină de fructe, sandviș-uri, prăjituri și sucuri naturale care au dat un farmec deosebit întâlnirii. Produse de igienă personală de asemenea au fost duse. Dar ce i-a impresionat mai mult pe cei care trăiesc uitați de cei dragi a fost afecțiunea primită de la necunoscuți. Aceasta pentru că mulți trăiesc în acel loc de ani, fără să primească măcar o vizită. De exemplu Florica Manea de 64 ani, care se considera o problemă pentru familie și a găsit în cămin o soluție aparentă.

cópia de DSCN4641

’’Copiii mei locuiesc în alte localități și rar vin să mă vadă. Îmi petrec timpul aici făcând diferite activități. Dar există o suferință în interiorul meu, pentru că nu sunt împreună cu familia. Totuși, nu am altă alegere, m-am resemnat cu situația. De când sunt aici, nimeni nu a făcut pentru mine ce ați făcut voi. Eu, responsabili azilului și ceilalți bătrâni, am fost impresionați de felul în care ați organizat totul. Nu am cuvinte să mulțumesc voluntarilor pentru că s-au gândit la noi’’, a mulțumit dânsa.

Pe lângă atenție, rugăciuni și mesaje de credință au fost lăsate tuturor participanților, arătându-le că, chiar dacă într-o zi au fost respinși de oameni, niciodată nu vor fi disprețuiți de Dumnezeu. ‘’Niciodată nu au făcut o lucrare așa de frumoasă pentru bătrâni’’, a i-a elogiat responsabilul medical al azilului, Preda Cristina.

Preotul responsabil de CdA în țară, Luciano Almeida, evidențiază că Biserica își desfășoară activitatea în România din 1998 și lucrări ca acestea în favoarea aproapelui, sunt realizate atât în azile precum și orfelinate, cu oameni ai străzii și în comunități sărace.

Totuși, chiar și în fața acestor fapte concrete de ajutor spiritual și social, încă sunt unii care se îndoiesc de intenția sinceră a CdA. ‘’Deși mass media se referă la Centrul de Ajutor ca la o sectă, dedicarea noastră nu va înceta, din contră, vom continua cu toată forța. Deja avem programată o distribuire de alimente pentru 100 de familii care locuiesc în apropierea sediului localizat în București, unde vom face o lucrare completă, de distribuire a alimentelor cât și de evanghelizare a persoanelor ca să vină să-L caute pe Dumnezeu ’’, a finalizat părintele.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *