Are legătură…

abraao

La fiecare pas, la fiecare decizie pe care a luat-o, Avraam nu a făcut nimic la întâmplare. Era o logică în spatele tuturor acțiunilor sale și aceasta era LOGICA DIVINĂ.

”Domnul i-a spus lui Avraam după ce Lot s-a despărțit de el: Ridică-ți privirea din locul în care ești și uită-te spre nord și spre sud, spre răsărit și spre apus, pentru că toată țara pe care o vezi ți-o voi da ție și seminței tale pentru totdeauna. Îi voi face pe urmașii tăi ca pulberea pământului, astfel încât, dacă cineva poate număra pulberea pământului, și urmașii tăi vor putea fi numărați. Scoală-te, străbate țara în lung și în lat, pentru că ție ți-o voi da.” (Geneza 13:14-17)

Dumnezeu nu a dat acea țară ”gratuit” lui Avraam și urmașilor lui. În afară de sacrificiile constante oferite de Avraam, Dumnezeu i-a poruncit să ”străbată țara”, adică: el trebuia să ajungă fizic, în toate locurile pe care Dumnezeu i le arătase și promisese că i le va da lui și urmașilor săi și ”să calce” acolo.

Aceasta presupunea:

  • Efortul de a mobiliza toate bunurile și toți oamenii care îl însoțeau;
  • Multe pericole în timpul călătoriilor;
  • Înfruntarea dușmanilor și o viață nomadă.

Trebuia să se confrunte cu toate acestea, în timp ce omul, de-a lungul vieții caută cel mai mult siguranță și confort. Toți oamenii caută un loc bun să se stabilească, își cumpără o casă frumoasă și confortabilă și rămân în ea în pace și liniște, până la sfârșitul zilelor.

Avraam a renunțat la acestea și și-a văzut membrii familiei, concubinele, rudele, prietenii, slujitorii, murind pe parcursul călătoriei, fiind îngropați în diferite locuri, fără să fi avut o locuință fixă.

La fel este și viața Preotului de la Centrul de Ajutor, care constă în mare parte în sacrificiul pe care îl oferim, așa cum a făcut Avraam, cum face Episcopul Macedo și toți cei care fac parte din acest trib nomad, ales de Dumnezeu.

În timp ce Avraam străbătea țara ca s-o ia în stăpânire, cei care mergeau cu el și continuau să fie cu el, erau tot mai puternici, formându-se și organizându-se într-un popor, devenind tot mai uniți între ei.

Episcopul Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *