„Am început să am atacuri de panică și anxietate”

Eduarda petrecea aproximativ de la 10 până la 12 ore pe zi pe telefonul ei mobil, înregistrând videoclipuri și strângând „like-uri” care au făcut-o fericită doar pentru o perioadă scurtă de timp…

A crescut ascultând Cuvântul lui Dumnezeu, dar fără să acorde prea multă atenție, căci mergea doar să-și însoțească mama. „Când ne-am mutat în Portugalia, mama mea a încetat să mai meargă la biserică și, în consecință, și eu. Atunci totul s-a dat peste cap! Părinții mei au divorțat și eu am intrat în depresie, neștiind cum să fac față situației sau schimbării. M-am simțit întotdeauna foarte singură, nu mi-am putut face prieteni, ceea ce m-a împins să creez legături doar cu oameni virtuali.”

PRIETENI VIRTUALI

„Am avut cei mai buni prieteni virtuali, cu care am petrecut ore întregi discutând, ceea ce m-a făcut dependentă de rețelele de socializare și de propriul meu telefon mobil, ajutând la înrăutățirea stării mele interioare. Am petrecut cam 10-12 ore pe zi pe telefonul meu mobil, nu ieșeam din camera mea, nu vorbeam cu mama și notele au început să scadă. Am început să am atacuri de panică și anxietate, dormeam doar după plâns și, în mintea mea, tot ce mă gândeam era să mor.”

LIKE-URILE’

„Am găsit un refugiu, o presupusă ieșire la problemele mele când am început să înregistrez videoclipuri pentru internet, pe Tik Tok. Am câștigat vizibilitate, ajungând la peste 1 milion de oameni. Acest lucru m-a făcut fericită pentru o vreme, dar de fapt a declanșat și mai multă tristețe, pentru că am vrut mereu să mă încadrez în tipare care nici măcar mie nu mi-au plăcut. Am făcut totul pentru „like-uri” și comentarii despre mine și videoclipurile mele.”

FERICIRE ADEVĂRATĂ

„Dar starea mea s-a înrăutățit și a fost atât de evident încât o mătușă de-a mea m-a invitat la biserică. Am simțit liniște la slujbă, ceea ce m-a făcut să doresc să revin. M-am eliberat și l-am căutat pe Iisus din toată inima! Cu Duhul Sfânt, astăzi sunt cu adevărat fericită și nu am nevoie de atenția altcuiva, pentru că îmi este suficient să știu că am atras atenția lui Dumnezeu!”

Eduarda Gomes