Deschideți bine ochii!

womanCe facem și nu facem arată cine suntem și ce suntem dispuși să facem pentru Dumnezeu…

„Apoi S-a întors spre femeie şi a zis lui Simon: „Vezi tu pe femeia aceasta?”

Cu alte cuvinte, Iisus s-a uitat la femeie și i-a zis lui Simon: „Simon, să-ți fie rușine. Învață din greșelile tale! A greși e omenește, dar a insista în aceeași greșeală este ignoranță. Ești pe punctul să te auto-distrugi, să te auto-condamni!

Da, știu că o vezi cu ochi răi, că vrei s-o condamni pentru multe păcate pe care le-a făcut, în principal pentru prostituție. Dar, nu știi motivul, cauza care a făcut-o să aibă această viață… de aceea, n-ai acest drept, pentru că a judeca, a condamna, e ușor… dar nu trebuie să judeci după aparențe, după exterior”.

”Am intrat în casa ta, şi nu Mi-ai dat apă pentru spălat picioarele”

Simon nu s-a smerit, nu s-a plecat înaintea Domnului, căci Iisus știa, deja, totul despre acel fariseu și cea mai mare dorință a Lui era să-l ierte, dar Simon n-a făcut nimic pentru asta.

Era ca și cum Domnul i-ar fi spus: „Tu nu vrei să-mi speli Picioarele, nu vrei să recunoști că, căile Mele sunt diferite de ale tale… nu vrei să-mi urmezi pașii, dar vrei Binecuvântările Mele… Nu Mi-ai dat apă, dar vrei Apa Vieții… Așa nu se poate, Simon-ascultătorul!”.

”… dar ea Mi-a stropit Picioarele cu lacrimile ei şi Mi le-a şters cu părul capului ei”

Acea femeie a vărsat totul la Picioarele Domnului Iisus, tot ce o făcea să fie plină de amărăciune, păcătoasă, tot ce purta în inima ei.

”Tu nu Mi-ai dat sărutare; dar ea, de când am intrat, n-a încetat să-Mi sărute Picioarele”

Simon n-a vrut să-L sărute pe Iisus pe Față, dar femeia I-a sărutat Picioarele. De aceea, observați nivelul smereniei sale, sinceritatea și recunoștința față de Domnul Iisus.

Simon nu și-a exprimat afecțiunea, considerația, recunoștința, teama, iubirea, respectul, dar ea n-a încetat să facă asta. Adică, ea n-a crezut că e prea mult, pentru că a recunoscut că niciodată nu va putea să plătească pentru Sacrificiul pe care Domnul era gata să-l facă la Cruce și pentru ce a făcut în viața ei… cu toate astea, Simon nu și-a dat seama de asta! Simon (ascultătorul) doar L-a invitat, L-a acceptat, L-a auzit, dar îi lipseau încredințarea, credința, supunerea… și acesta e motivul pentru care era gol în interior, trist, nesigur, temător că nimic nu-i va reuși.

”Capul nu Mi l-ai uns cu untdelemn; dar ea Mi-a uns Picioarele cu mir” (Luca 7.44-46)

Simon nici măcar n-a vrut să-I dea uleiul care se folosea pentru gătit, mâncare, prepararea salatei. Atunci, imaginați-vă cum a fost parfumul pe care ea nu l-a păstrat pentru sine… fiindcă a fost egoist și materialist, Simon s-a rănit pe el însuși, judecând oamenii pe baza aparențelor, naționalității, vârstei, nivelului cultural sau social. Dacă s-ar fi așezat în locul în care era dator să stea, la Picioarele Lui Iisus, n-ar fi avut nimic de pierdut, ci numai de câștigat.

OBSERVAȚI CE A VRUT DOMNUL IISUS SĂ-I SPUNĂ LUI SIMON:

„Ea are mai puține posibilități, mai puțină cunoaștere, dar s-a dovedit că a făcut mult mai mult decât tine…”

„Tu nu m-ai uns cu ulei, care e ieftin și pe care toți îl au acasă… îți era la îndemână, dar nu mi-ai oferit nici cel mai simplu lucru… Cum ar fi să te rogi, să vii la Centrul de Ajutor Spiritual de 2, 3 ori pe săptămână pentru propria ta stare de bine, să postești… cum îți imaginezi că Îmi vei oferi ce este mai greu, cum ar fi evanghelizarea, sacrificarea… ???”

„Ea, din sărăcia, durerea și suferința ei, Mi-a oferit cel mai bun lucru, Balsamul…”

„Simon (ascultătorul), ai fi putut, ar fi trebuit, să faci mai mult și mai bine…”

„Ea nu Mi-a uns Capul, pentru că a știut că Eu am o Coroană, de aceea n-a crezut că e vrednică să Mă ungă pe Cap, ci pe Picioare”.

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *