Îl valorizați la fel de mult ca ea?

aospesdejesus_cdaDeznodământul oricărei povești arată cine am fost și ce am devenit și că viața fiecărui om este, nici mai mult, nici mai puțin, decât rezultatul propriilor alegeri…

”Dar Isus a zis femeii: „Credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace” (Luca 7.50)

Ea a obținut ce este mai greu de obținut, Mântuirea. Acum, vă imaginați vindecarea, eliberarea, familia, viața sentimentală și prosperitatea de care a avut parte? Numai cei care au simțit Pacea Lui Dumnezeu știu cât de minunat este să o aibă. Numai cei care au trăit în suferință și tristețe, știu cât de valoroasă e pacea. O conștiință curată, o inima liberă, curată.

Deoarece acea femeie a valorizat Prezența Dumnezeului-Viu, care astăzi este Duhul Sfânt, a Primit trei Lucruri de care toți avem nevoie, ca să răspundem „De ce”-urilor acestei vieți:

1. Iertarea Păcatelor (eliberarea de trecut);
2. Siguranța Mântuirii (o Viață Nouă, o minte și o inimă nouă);
3. Pacea-Duhul-Sfânt (Puterea Lui Dumnezeu pentru a învinge lumea, ispitele, încercările).

AMINTIȚI-VĂ:

Simon a refuzat să-I dea un sărut pe Față X Această păcătoasă I-a sărutat picioarele;

Simon a refuzat să-I dea apă pentru spălarea Picioarelor X Această păcătoasă I-a spălat Picioarele cu lacrimile ei;

Simon a refuzat să-I dea un prosop X Această păcătoasă I-a uscat Picioarele cu părul ei;

Simon a refuzat să-I ungă Capul cu ulei X Această păcătoasă L-a uns cu Balsam.

Notă: Simon, vameșul, era lepros. Domnul Iisus a intrat în casa lui, l-a învățat ce trebuia să facă, ca să fie vindecat, eliberat, iertat și Mântuit, dar, din nefericire, nu s-a întâmplat asta, fiindcă el nu și-a recunoscut păcatele.
Din cauza bolii lui, nu putea să intre în Templu, dar Dumnezeu, în Infinita Sa Milă și Compasiune, a venit în casa lui și i-a dat toată Atenția. Totuși, chiar și așa, n-a recunoscut, și, de aceea, a continuat să fie lepros și nefericit.

Simon era lepros, dar își păstrase casa lui, deoarece lepra nu era extinsă pe tot trupul. Iisus i-a oferit oportunitatea vieții, însă cu toate că a intrat în casa lui și a ieșit, el tot lepros a rămas. Iisus n-a putut să-l curețe!
Singura boală a cărei victimă era considerată necurată era lepra. Lepra nu permitea leprosului să intre în Templu, dar Iisus i-a spus: „Simon, Eu vreau să vin la tine! Folosește-ți capul, Simon, pune-ți mintea la contribuție”.

Acea femeie era și ea leproasă la suflet, ca mine și ca dumneavoastră, dar a profitat de oportunitate.

Simon n-a înțeles de ce era lepros, din moment ce era fariseu, un om bun, și credea în Dumnezeu. Cu toate astea, nu e suficient să fii bun și să crezi în Dumnezeu! Trebuie să îngenunchezi, să plângi, să săruți, să usuci, să ungi și, numai atunci, El va spune: „Credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace”!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *