10-a Zi a Postului lui Daniel

Garanția Duhului

Să se gireze cu moștenirea ca și garanție este o practică foarte întâlnită în societate. Deja se întâmpla în epoca lui Pavel care, dirijat de Duhul Sfânt, a profitat acest obicei pentru a conștientiza creștinii, din Efes, despre viitorul lor promițător și etern.

“… În El, de asemenea, aţi auzit cuvântul adevărului, Evanghelia mântuirii voastre. În El aţi şi crezut şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt pe Care L-a promis, Care este o garanţie a moştenirii noastre până la răscumpărarea celor ce sunt proprietatea lui Dumnezeu, spre lauda slavei Lui.”

Efeseni 1.13-14

Într-un limbaj mai simplu putem citi:
…după ce ați auzit mesajul Evangheliei voi ați crezut în Domnul Iisus, ați fost mântuiți și pecetluiți cu Duhul Sfânt. Duhul Sfânt este pecetea Garanției Mântuirii noastre până în ziua Răscumpărării proprietății Lui pentru lauda Gloriei Lui.

Este clar că acest text nu face referință la creștinii pirați sau carnali. Este doar pentru cei născuți din Duh.

Este foarte glorios sa trăiești în credință și să sacrifici voința cărnii, pentru Domnul Iisus, pentru că are această compensație imediată.

Nu L-am văzut pe Iisus, nu L-am simțit, nu l-am atins, nu am văzut Cerul nici îngerii, nimic…

Tot ceea ce avem ca și garanție de la cel Etern este o convingere interioară.

Acest tip de siguranță deja a fost profetizată de Iisus, când a spus:

“Ai crezut pentru că M-ai văzut? Ferice de cei ce n-au văzut şi au crezut!”
Ioan 20.29

Prin urmare, ca Tezaur Particular al lui Dumnezeu, cei născuți din Duh au Acestă Pecetă a Garanției. Atâta timp cât vor împrumuta viața lor în această lume pentru lucrarea Lui de a câștiga pe alții, ei au Duhul Sfânt al Promisiunii care mărturisește în duhul lor răscumpărarea și întoarcerea Domnului Iisus.

Sunt proprietatea gloriei Lui.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *