A 14 a Zi a Postului lui Daniel

Credință fără Duh

“… Pavel, traversând ținuturile de sus, a venit la Efes; și, găsind anumiți discipoli, le-a spus: Ați primit Duhul Sfânt de când ați crezut? Iar ei i-au spus: Nici măcar nu am auzit că ar fi vreun Duh Sfânt.” Faptele Apostolilor 19:1-2

Acei ucenici au fost victimele unei lucrări emotive, unei credințe “spumă”. Bineînțeles că ei au fost pregătiți să fie ucenici de cineva care a auzit cocoșul cântând și nu știe unde… Acea lucrare care face mișcare, dar nu salvează; care face minuni, are realizări, învață laude și reguli de conduită, dar nu transmite Duhul, doar emoție!

Cum este posibil ca cineva să creadă, fără să audă despre Duhul Sfânt, care este Duhul Credinței? Mulți au auzit doar că dacă-L accepți pe Domnul Iisus și te căiești de păcatele tale va fi suficient, dar nu este!

Problema acelor ucenici nu era credința în sine, ci lipsa înțelegerii despre Duhul Sfânt. Credința lor era pură. Ei erau sinceri și s-au dăruit în așa fel, încât Pavel a pus doar mâinile peste ei ca să fie plini de Duhul Sfânt:

“Și după ce Pavel și-a pus mâinile peste ei, Duhul Sfânt a venit peste ei; și vorbeau în limbi și profețeau. Și erau cam doisprezece bărbați cu totul.” Faptele Apostolilor 19:6-7

Acolo erau doar 12, care dacă nu ar fi avut această experiență, i-ar fi format pe alții cu aceeași “credință” (emotivă) pe care o primiseră, pentru că dăm doar ce avem!
Responsabilitatea noastră este foarte mare, este să vorbim despre Duhul Sfânt, să susținem Renașterea spirituală, să vorbim tot mai mult de Duhul Credinței care menține Mântuirea.

Dacă fiecare preot, fiecare colaborator, evanghelist, membru, în fine, fiecare care a avut experiența nașterii din nou și a botezului cu Duhul Sfânt ar susține această credință adevărată, cei sinceri, cei cărora le este sete de a-L primi, vor fi treziți și vor fi plini de Duhul Sfânt.

Desigur, cei 12 s-au înmulțit și au format alții plini de Duhul pe care îl primiseră!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *