A 5a Zi a Postului lui Daniel

Acțiunea Duhului Sfânt în Guatemala

În Guatemala este multă criminalitate și din această cauză, multora le este frică. Niște bandiți au intrat în unele din bisericile noastre pentru a amenința preoții, dar slavă lui Dumnezeu că niciodată nu le-au făcut nimic.

Acum 7 luni, 6 bărbați înarmați “pânâ în dinți”, au intrat într-o biserică de-a noastră vrând să ia mașina, amenințând că vor intra în casa preotului care locuia deasupra bisericii, dar nu s-a întâmplat nimic. După câteva zile, aceeași biserică, dar în care era alt preot, a fost vizitată din nou de aceeași bandiți puternic înarmați. Ei au spus că știau că este alt preot și anunțaseră că vor reveni ca să ia totul, pentru că, dacă biserica schimbase preotul ca să încerce să evite furtul, nu ajuta la nimic!

Dar reacția preotului a fost să răspundă în acest fel bandiților:

-Dacă vrei să iei tot de aici, poți lua. Tu Îl furi pe Dumnezeu. Ai furat vreodată ceva de la El?

Unul dintre bandiți a răspuns:

-Da, părinte, am furat și mi-a mers rău!

Preotul a spus:

-Tu știai că în fiecare săptămână eu merg la închisoare și mă rog pentu prietenii tăi?

Banditul a răspuns:

-Nu știam, tu spui adevărul?

Banditul a început să pună întrebări preotului, cum ar fi numele celor închiși, numele persoanei responsabile de închisoare, etc… doar ca să vadă dacă într-adevăr preotul mergea acolo.

Apoi ei au plecat, dar s-au întors în ziua următoare. Din nou, cei 6 bărbați înarmați au ajuns la biserică și au fost primiți de preot. Liderul lor a spus așa:

-Noi ne-am dus să vedem dacă era adevărat că tu mergi la închisoare să te rogi pentru prietenii noștri închiși și am descoperit că este adevărat. Inclusiv, unii dintre ei ne-au cerut să nu ne atingem de această biserică, să avem grijă de voi, pentru că voi sunteți într-adevăr bărbați ai lui Dumnezeu!

Unul dintre ei a spus așa:

-Nu vom fura nimic, dar la fel cum fac mulți comercianți de pe aici și chiar biserici, tu ne vei plăti o valoare lunară ca noi să nu vă furăm biserica!

Preotul a răspuns:

-Băiete, eu nu pot și nu-ți voi da nimic, eu nu am nimic, tot ce este aici este al lui Dumnezeu!

Bandiții au fost uimiți de curajul preotului și au spus așa:

-Ni s-a spus că voi, din această biserică sunteți diferiți. Sunt o mulțime de biserici care ne plătesc pentru că le este frică și ție nu-ți este frică deloc de noi. Bine! Vă vom proteja, nimeni nu se va atinge de voi!

Preotul a spus:

-Cine ne protejează este Dumnezeu, băiete!

Banditul a spus:

-Bine, părinte! Atunci donează-mi niște haine.

Preotul a stabilit cu ei să se întoarcă în altă zi ca să ia hainele donate!

Este ceva tare, pentru că în Guatemala bandiții “storc” bani de la oameni. Ei amenință comercianți, șoferi de autobuze și chiar biserici, că dacă nu plătesc o sumă lunar îi omoară. Și chiar fac asta! În această țară, din acest motiv, în fiecare zi apar știri despre crime. Dar iată cum Dumnezeul nostru și lucrarea în închisoare fac o mare diferență.

De puțin timp am reușit să intrăm oficial în închisoare, pentru că ei pun multe piedici, dar datorită lui Dumnezeu am reușit și iată rezultatul! Semănăm pentru cer și culegem aici pe pământ!

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *