A II-a zi de post

MOŞ CRĂCIUN

Toate fiinţele umane sunt inteligente. Unele mai mult şi altele mai puţin. Toate însă au potenţialul necesar de a-şi depăşii problemele şi pentru a-şi învinge provocările personale.

Scuzele care spun că nu s-a avut parte de oportunitate nu-şi mai au rostul atâta timp cât se arată că rădăcina eşecurilor stă în conflictul interior. Mă refer la disputa continuă dintre gânduri şi sentimente, dintre raţiune şi emoţie, duh şi suflet.

„Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni”

Nu se poate răspunde apelului raţiunii şi capriciilor inimii fără a se isca conflicte aprige. Sunt doi domni, două capete, două autorităţi.

„…Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul şi va nesocoti pe celălalt; nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.” (Matei 6:24)

Nu ai cum să fugi de acest conflict intim fără a fi nevoie să sacrifici o anumită parte. Nu există loc de înţelegere între cei doi poli. Ei sunt opuşi unul altuia. Au interese diferite. Raţiunea gândeşte, cântăreşte, meditează, evaluează consecinţele, planifică şi în mod natural implică un anumit interval de timp până la luarea unei decizii.

Nu se grăbeşte şi nu se stresează atunci când aşteaptă. Este ceva matur şi încărcat cu experienţă.

Când eşti supus Cuvântului lui Dumnezeu, raţiunea acţionează prin credinţă şi trăieşte în dependenţă divină.

Aşa ceva însă nu se poate întâmpla şi în ceea ce priveşte inima. Aceasta este intransigentă, pripită, nesăbuită, acţionează pe moment. Ea nu cântăreşte consecinţele, decide după aparenţe şi mereu iese rău. Este ca un copil imatur, nu are viziune spirituală, nu percepe pericolul şi crede în Moş Crăciun…

Cu alte cuvinte, acesta este motivul pentru care mulţi au fost nefericiţi în viaţa sentimentală. Ei s-au dăruit orăcărei fantezii a lui Moş Crăciun.

Într-adevăr, dacă nu exista o transformare în interiorul omului, conflictul dintre raţiune şi inimă, continuă până la moarte. Asta dă dreptul la existenţa eşecurilor profesionale, a decepţiilor amoroase, a depresiei, tristeţii, a tulburărilor de sănătate ce au loc pe tot parcursul vieţii persoanei în cauză. Toate astea din cauza sentimentelor înşelătoare ale inimii.

Dacă nu crezi, autoevaluează-te şi trage propriile concluzii.

Ep. Edir Macedo

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *