A IV-a zi de post

ŞAPTE FEMEI ŞI UN BĂRBAT

Şapte femei vor apuca în ziua aceea un singur bărbat şi vor zice: „Vom mânca pâinea noastră înşine şi ne vom îmbrăca în hainele noastre înşine; numai fă-ne să-ţi purtăm numele şi ia ocara de peste noi!” (Isaia 4:1)
Expresia în ziua aceea se referea la zilele de astăzi şi la cele ce vor urma de aici încolo. Aşadar, haideţi să vedem: 
Revoluţionarea industrională a scos femeia de la locul ei la munca de acasă şi a propulsat-o în locurile de muncă. Cu timpul i s-a cerut să înveţe şi să aibă o pregătire din ce în ce mai mare. La scurt timp, întreţinerea familiei a ajuns să nu mai fie doar o responsabilitate a bărbatului ci acum femeia susţine casa alături de acesta.
Asta a scos femeia din stadiul de dependenţă de soţ în care se afla şi a făcut-o să aibă condiţii egale în ceea ce priveşte deciziile familiare. A devenit independentă şi în consecinţă a devenit cap, la fel ca şi bărbatul. A subminat autoritatea singulară a soţului, devenind sosia acestuia şi având acelaşi drept de a fi cap la fel ca şi bărbatul.
De atunci, capul familiei nu mai este unul singur cum era obişnuit să fie ci acum sunt doi capi ai familiei. Privind la cum stau lucrurile, putem spune că mai devreme sau mai târziu, el îi va lua locul ei la treburile casnice şi ea îi va lua locul lui pe piaţa muncii.
Evoluarea femeii la costat pe bărbat, pierderea de teritoriu.
Foarte bine! Excelent! Însă cu ce preţ?
Treptat, totul pare a fi normal. Dar unde duce totul? Până la ce greutate va fi capabil să suporte sexul slab apăsarea responsabilităţilor ce până acum fuseseră suportate de bărbat?
În această profeţie biblică, cele şapte femei reprezintă femeia modernă de azi, din zilele noastre care precedă venirea Domnului Iisus.
Sunt libere, independente, lideri şi sunt capi de familie. Se întreţin singure şi acoperă aproape orice necesitate.
Ce mai trebuie femeia să cucerească?
Mai lipseşte să-l obţină pe cel lovit în cuceririle lor: pe bărbat.
De acum, din ce în ce mai mult, bărbatul va fi rar şi mai rar, la fel ca o perlă neagră. Când se va găsi un bărbat, femeile vor ceda, se vor umili şi îi vor cere să le arunce ocara dându-le dreptul să-i poarte numele.
E clar că această profeţie nu se aplică fecioarelor înţelepte adică celor născuţi din Duhul Sfânt.
Nici o profeţie ce condamnă nu se aplică fiilor lui Iisus, pentru că la fel cum în Egipt, fii lui Israel au fost protejaţi de cele zece urgii, la fel născuţii din Duhul Sfânt vor fi protejaţi şi păziţi de aceste zile întunecate.
De aceea este nevoie să ne schimbăm viaţa.
Să fiţi eliberaţi de duhul anxietăţii în Numele Domnului Iisus Hristos
Ep. Edir Macedo

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *