Alianța

ring modifCa să înțelegem mai bine acest subiect, e de ajuns să privim o pereche de Verighete, din mâinile mirelui care stă în Altar, gata să se căsătorească. Ce simbolizează ele? Mirele e gata să-și sacrifice viața de celibatar, pentru a se îmbarca într-o nouă călătorie a renunțării totale, datorită dragostei pe care o are pentru mireasa lui. Nu este doar o dragoste care răzbate din cuvinte, ci una a atitudinilor care dovedesc și arată o dragoste reciprocă, a unuia pentru celălalt. O călătorie a fidelității în momente bune și rele; cei doi se vor agăța unul de celălalt mai mult decât oricând, pentru a învinge provocările pe care viața le va aduce în calea lor.

Atitudinea cu care o persoană intră într-o căsătorie are nevoie de totul din partea ei. Cum ar putea un cuplu să trăiască fericit și în deplină comuniune, dacă unul dintre soți este infidel? Dacă nu există sacrificiu și dăruire totală unul față de celălalt în căsătorie, acesta nu va rezista!

Cuvântul legământ apare în Biblie de 328 de ori, iar asta sugerează importanța excepțională pe care o are aprofundarea acestui subiect și înțelegerea condițiilor pentru a avea o Alianță cu Dumnezeu.

Alianța este, conform Bibliei, un pact, un acord sau contract între două sau mai multe persoane, în care părțile implicate își asumă unele îndatoriri și obligații. Pactul cu Dumnezeu se face după exemplul căsătoriei, dar nu ca în ziua de astăzi, când mulți se căsătoresc și divorțează, ci în baza unui acord în care predomină fidelitatea până la moarte. Este o demonstrație clară a adevăratului Sacrificiu. La fel cum un cuplu căsătorit începe să construiască o viață în doi, imediat ce actul de căsătorie este parafat, Dumnezeu vrea să găsească oameni cu care să facă un pact și să manifeste prezența Lui cu Putere în această lume întunecată și crudă.

”Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui…” – 2 Cronici 16.9.

Dumnezeu a stabilit reguli pentru construirea Împărăției Lui, iar asta necesită cooperarea omului. El nu va putea să-și stabilească Împărăția aici, pe Pământ, fără participarea creației Lui; Dumnezeu este Duh și El vrea să Se manifeste în viața noastră, pentru a arăta măreția Lui prin noi!

Dumnezeu nu invadează viața nimănui, cu atât mai puțin, nu obligă oamenii să trăiască pentru El. Cu toate astea, cei care se întorc la Domnul și se încredințează în mâinile Lui total, ca o Jertfă vie – tot așa cum mireasa se încredințează complet mirelui în ziua nunții ei -, vor fi umpluți de Dumnezeu cu Duhul Lui și vor fi făcuți o Casă a Lui.

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *