Alimentul lui Iisus

În timpul acesta, ucenicii Îl rugau să mănânce şi ziceau: „Învăţătorule, mănâncă!” Dar El le-a zis: „Eu am de mâncat o mâncare pe care voi n-o cunoaşteţi.” Ucenicii au început să-şi zică deci unii altora: „Nu cumva I-a adus cineva să mănânce?” Isus le-a zis: „Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis şi să împlinesc lucrarea Lui. (Ioan 4:31-34)

Unul din motivele eşecului multor lucrători constă în ceea ce mănâncă, adică în lucrul cu care se alimentează. Priviţi calitatea hranei lui Iisus.

În primul rând, El se alimenta cu facerea voinţei Celui ce L-a trimis. Aceasta este baza de mâncare a Evangheliei, cea care face persoana să reziste în luptă, în necazuri, în persecuţiile şi în calomniile prin care are de trecut atunci când face Lucrarea lui Dumnezeu.

A face Lucrarea lui Dumnezeu nu înseamnă altceva decât a-ţi sacrifica propia voinţă şi de a asculta de Cuvânt în lucrurile de bază ale vieţii cotidiene.

Relaţia cu Dumnezeu cuprinde posturi, meditare zilnică asupra Bibliei şi rugăciune neoprită. Poate chiar şi fără cuvinte, gândurile noastre trebuie să stea permanent în rugăciune şi în alertă să vadă care este voinţa cea bună şi perfectă a lui Dumnezeu pe care trebuie să o facă. Trebuie să fiţi vigilenţi dincolo de ceea ce vedeţi, auziţi, vorbiţi, gândiţi sau simţiţi.

Acesta este cel mai nutritiv aliment pe care îl poate avea fiinţa umană atunci când vrea să se dezvolte sănătoasă d.p.d.v. spiritual.

În al doilea rând, Iisus se hrănea făcând lucrările Tatălui. Îşi manifesta credinţa cu toată puterea, elibera oamenii şi dădea Vestea cea Bună a Împărăţiei lui Dumnezeu.

Aşa şi-au început ministerul şi mulţi lucrători. Erau puternici, sănătoşi şi gata de lucrarea cea bună , dar cu timpul s-au axat doar pe a face o lucrare şi nu s-au mai alimentat cu a face voinţa lui Dumnezeu. Astfel li s-au slăbit puterile şi au rămas pe drum căzuţi.

Dacă nu ne alimentăm trupul, acesta este vulnerabil la tot felul de boli şi aşa se întâmplă şi cu duhul nostru care fără alimentul necesar este vulnerabil pentru demoni. Nu aşa se întâmplă în ultimul timp?

ATENŢIE LUCRĂTORI ŞI LUCRĂTOARE! ÎNTREBAREA E:

CARE ESTE ALIMENTUL TĂU ZILNIC?

Ep. Edir Macedo

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *