Ar putea cineva să-L imite?

cópia de shutterstock_121604635‘’Așadar, fiți imitatori ai lui Dumnezeu ca niște copii preaiubiți și trăiți în dragoste, așa cum și Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine pentru noi, ca un dar cu miros plăcut și ca o jertfă lui Dumnezeu.’’ Efeseni 5:1-2

Meditam în aceste versete, despre ceea ce Duhul Sfânt ne vorbește prin intermediul apostolului Pavel și  mi-au venit în gând acele persoane care spun: ‘’Sacrificiul nu este necesar.’’ ’’Dumnezeu nu este mulțumit cu sacrificiul,’’  sau chiar ‘’Asta era în Vechiul Testament; cei care trăiesc în Har, nu e nevoie să sacrifice…’’

Bineînțeles că unii vorbesc pentru că nu cunosc; alții pentru că nu cred; alții pentru că nu vor…

Dar prima întrebare a mea e următoarea: Oare există cineva care este în Har decât era Pavel, când a scris epistola?

Să vedem ce ne spune el: ‘’ Așadar, fiți imitatori ai lui Dumnezeu ca niște copii preaiubiți…’’

El se referă la Dumnezeu-Tatăl.

A doua întrebare este: În ce Îl putem imita pe Dumnezeu?

Lucifer a vrut să fie ca Dumnezeu și a fost blestemat pentru totdeauna. Adam a mâncat din fruct pentru că i s-a spus că dacă o făcea, va ști la fel de mult ca Dumnezeu și a pierdut toată autoritatea, deschizând ușa pentru păcat.

Unicul lucru în care noi putem să fim imitatori al lui Dumnezeu este în sacrificiu. El  a dat cel mai mare bun pe care Îl avea, Fiul Lui preaiubit. El nu a sacrificat o stea, o planetă sau chiar un înger. Dumnezeu a dat ce avea mai valoros și totul pentru a-Și obține obiectivul, care este Salvarea celui mai mare număr de suflete.

Pentru a fi imitatori ai Lui și pentru a ne obține obiectivele, noi trebuie să facem acelaș lucru: să punem în Altar ce avem mai de valoare, care este Sacrificiul material și fizic.

În versetul 2, el vorbește de dăruirea totală și personală, invitându-ne să-L imităm pe Domnul Iisus, care S-a oferit ca sacrificiu cu miros plăcut  pentru Dumnezeu.

‘’ Și trăiți în dragoste, așa cum și Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine pentru noi, ca un dar cu miros plăcut și ca o jertfă lui Dumnezeu.’’

Acela care va face aceste două lucruri, va face sacrificiul perfect. Nu are cum să nu fie bine, pentru că Dumnezeu nu dă greș. De acesta, diavolul nu se va putea atinge, pentru că el este  propria ofrandă sfințită de Altar și în consecință, toate ușile închise se vor deschide.

Ca Dumnezeul lui Avram, Isaac și Israel și de la Universal să vă binecuvânteze pe toți!

 

A colaborat:

Episcopul Vitor Silva

cópia de Ep Macedo

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *