Convertirea buzunarului

imgTradiția spune că Martin Luther, bărbatul care a inițiat Protestantismul a accentuat că omul trebuie să treacă prin 3 convertiri: convertirea inimii, convertirea minții și convertirea buzunarului. Sunt de acord cu el, dar aș rezuma toate aceastea spunând că doar o convertire este adevărată: cea a buzunarului. Lăsați-mă să explic.

Într-adevăr, trag această concluzie din cuvintele lui Dumnezeu. Când El a chemat poporul lui Israel, prin profetul Maleahi, ca să se convertească la El, scopul lui Dumnezeu a fost buzunarul lor.

’’Întoarceți-vă la Mine și Mă voi întoarce și Eu la voi,’’ a spus Dumnezeu. Și poporul a întrebat: ‘’În ce trebuie să ne întoarcem?’’

Dumnezeu nu a spus ‘’Căiți-vă’’ sau ‘’Abandonați-vă păcatele’’ sau ‘’Tratați-vă bine unul pe celălalt’’. Ce a spus a fost: ‘’Opriți-vă să Mă mai furați. Aduceți  zeciuielile și ofrandele în casa Mea și situația voastră se va schimba în bine.’’Bineînțeles că aici eu parafrazez.

Unica și adevărata convertire e cea a buzunarului, pentru că acolo egoismul și materialismul uman sunt învinse.

Banii sunt dumnezeul acestei lumi. Când Iisus a spus că este imposibil să slujești la doi stăpâni, celălalt stăpân menționat de El a fost banul.  Dintre atâți alți dumnezei din această lume, El a menționat doar banul!

Când convertirea lui ajunge la buzunarul tău, ești convertit cu adevărat, pentru că banul reunește în sine rațiunea și emoția. Adică, ți-ai oferit mintea și inima lui Dumnezeu. Rațiunea, logica matematicii spune că cu cât aduni mai mulți bani, mai mulți vei avea. Emoția spune că cu cât ai mai mulți bani, mai sigur te vei simți și mai multe lucruri bune din această lume vei putea cumpăra.

A da banii tăi pentru Dumnezeu prin intermediul zeciuielilor și ofrandelor contrazice logica și sentimentele. Adică, e nevoie de ceva superior minții și inimii pentru a crede că chiar dând ce ai, vei ajunge să ai mai mult. A crede că contul tău va crește precum și sentimentele tale despre tine însuți vor prospera, rezultând o viață mai bună pentru tine. Acest ‘’ceva superior’’ este credința în Dumnezeu, care depășește rațiunea și sentimentele. De aceea, convertirea buzunarului este adevărata convertire.

Când buzunarul cuiva ajunge să se convertească, este din cauză că persoana în sfârșit a decis cine este dumnezeul ei, unde este comoara ei.

Și mînia unora care citesc acest lucru doar confirmă argumentul meu.

P.S. Cineva ar spune: ‘’Dar este posibil să dai zeciuieli și ofrande fără să fii convertit. Multă lume face asta.’’ Evident fără convertirea minții și inimii, ofrandele și zeciuielile date nu sunt adevărate ofrande și zeciuieli. Sunt doar bani. Dumnezeu niciodată nu le-a acceptat, așa cum spune Iisus în Matei 5:23-24. Adevăratele ofrande și zeciuieli sunt exprimări ale unei inimii și minții oferite lui Dumnezeu. Există cel care dă bani la Biserică și există cel care dă ofrande și zeciuieli lui Dumnezeu.

Batismo1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A colaborat:

Episcopul Renato Cardoso

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *