Argintul casei din New York

joyceViolența în familie poate lua multe forme: fizică, sexuală, psihologică, economică. Problema e că presiunea împotriva femeilor nu este limitată la o singură cultură, regiune sau țară, nici la anumite grupuri de femei, dintr-o societate. Această povară uriașă și grea cauzează, de multe ori, daune ireparabile în viața femeii, indiferent dacă e mamă, soție sau fiică, dacă e căsătorită, singură sau văduvă, dacă e bogată sau săracă, dacă trăiește într-o baracă de zinc sau în vilă, în Africa sau în Europa, dacă n-are studii sau are o mulțime de diplome, indiferent de rasă, vârstă sau calificare. Chiar și în țările din lumea întâi, așa cum arată un studiu american, aproximativ 70% dintre femei suferă din cauza unei forme de violență în timpul vieții (Sursa: ONU).

Pe 19 aprilie, vom organiza „Ziua F”, pentru a ajuta femei ca Joyce Clarke Everett, care a fost diagnosticată cu cancer, a suferit de depresie și a avut insomnie. Mulți ani, a suferit pentru că fiul ei se droga, fiica ei avea o boală căreia medicii nu i-au descoperit cauza. Înainte de această situație, Joyce s-a gândit chiar să se sinucidă.

„Într-o zi, eram foarte stresată și aveam multe griji, când am văzut emisiunea Centrului de Ajutor Spiritual la televizor, la ora 2 dimineața. Mărturiile și cuvintele preotului m-au făcut să realizez că există o soluție pentru problemele mele, așa că am hotărât să merg la Centrul de Ajutor Spiritual. Odată ajunsă acolo, am primit rugăciuni, am învățat să folosesc credința și, de asemenea, am auzit că femeia înțeleaptă își zidește casa (Proverbe 14.1). Am hotărât să am și eu această înțelepciune și am pus în practică tot ce episcopul Macedo a vorbit la slujbe, de la începutul lucrării Centrului de Ajutor aici, în New York.

Astăzi, am pace, am fost vindecată de cancer, fiica mea este, de asemenea, vindecată, iar fiul meu este eliberat de droguri și merge, împreună cu mine, la Centrul de Ajutor Spiritual. Acum, am o nouă viață și o nouă familie, de aceea pot să spun: Eu și casa mea, slujim Domnului.

Acea Joyce care vroia să se sinucidă nu mai există. Astăzi, la cei 82 ani ai mei, vreau să trăiesc mai mult și să-l slujesc pe Dumnezeu care m-a salvat. Sunt colaboratoare la Centrul de Ajutor Spiritual și, de 26 de ani, îl slujesc pe acest Dumnezeu minunat, ajutând alte femei”.

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *