Aria Deciziei

Este inteligibil să se sufere consecințele erorilor din trecut. Dar, și după eliberarea creștină? De ce atâtea suferințe chiar fiind al lui Dumnezeu?

Aceasta și multe alte întrebări au lăsat perplexe multe persoane născute din Duh.

Dar în istoria poporului lui Israel găsim răspunsuri care aduc consolare.

Israel este o regiune muntoasă. În fiecare oraș vechi, era obișnuință să se folosească munții pentru a construi în vârful lor aria. Vă aduceți aminte de aria Aravnei? (2 Samuel 24.16).

Cel puțin pentru două lucruri erau de folos ariile: unul din ele era pentru a cerne boabele. Grâul, spre exemplu, era zdrobit împreună cu coaja. Imediat, era aruncat în sus. Și vântul care sufla pe munte lua paiele, pe când grâul cădea în arie.

Aria de asemenea era folosită ca tribunal de justiție. Bătrânii orașului, precum judecătorii, se strângeau acolo pentru a judeca situațiile poporului în general. Datorită formei sale rotunde, toți se așezau față în față. Părțile erau ascultate și bătrânii decideau.

Acum, putem vedea clar că aria era loc de judecată și separare.

Cine este grâu rămâne, cine nu iasă afară!

Luptele sunt enorme, dar răsplata conform este scris, nici un ochi nu a văzut, nici o ureche nu a auzit, şi la mintea omului nu s-a suit ceea ce a pregătit Dumnezeu pentru cei care-L iubesc. (1 Corinteni 2.9)

Din acest motiv, în Împărăția Cerurilor se dă năvală cu efort, și doar curajoșii și puternicii intră în ea. (Matei 11.22)

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *