Păstrarea Credinței care Mântuiește

Când este vorba despre păstrarea Credinței care Mântuiește, nu ne putem juca, nu putem folosi sentimentul, nu putem da nici un fel de oportunitate să se piardă, pentru că Mântuirea sufletului este lucrul cel mai prețios pe care Dumnezeu ni l-a dat, având în vedere că Dumnezeu nu vrea să trăim doar câteva momente din această viață cu El, ci toată eternitatea lângă El. Din acest motiv, Dumnezeu a trimis mai multe avertizări pentru Israel (Biserică) despre măsurile care trebuie luate. Asta găsim în Deuteronom 13 (citiți).

1-a Avertizare – Observați că ea este pentru profet (preot, pastor, episcop, lucrător, etc) care chiar face minuni, are un cuvânt bun, face “slujbe minunate”, plin de emoție pentru a captiva urmașii lor, doar că el este înșelător, pentru că orientează persoanele să urmeze falși dumnezei, care, pentru noi, pot fi idei false, rebeliune împotriva autorității spirituale și dezbinări.

Oameni de acest tip sunt ambițioși, prieteni ai plăcerilor, doar se gândesc la ei și vor ca persoanele să îi urmeze. Ei au ochii puși în totalitate pe aur și nu pe Altar. Porunca este clară: trebuie să fie eliminați, adică, nu putem să îi ascultăm, și nici să urmăm învățăturile lor greșite.

Cine are teamă față de Dumnezeu nu se lasă dus de ochi, pentru că prin faptul că realizează minuni nu înseamnă că aceea persoană este a lui Dumnezeu, pentru că pomul, adevăratul bărbat al lui Dumnezeu, se cunoaște după roade nu după darurile de putere. Nu uitați că în aceea zi mulți vor spune:

Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: «Doamne, Doamne, n-am profeţit noi în Numele Tău? N-am scos noi demoni în Numele Tău? N-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?»Atunci le voi spune limpede: «Niciodată nu v-am cunoscut! Plecaţi de la Mine, voi, cei ce săvârşiţi fărădelegea!»” Matei 7.22-23

Înaintea acestui lucru, nu ne putem lăsa convinși. Adevăratul bărbat al lui Dumnezeu mereu va conduce persoanele să adore, să slujească și să asculte doar și exclusiv de Domnul Iisus., nu va căuta niciodată propria sa glorie sau beneficiu, pentru că el trăiește doar pentru a sluji pe Dumnezeul și Domnul lui.

A 2-a Avertizare – ea este relaționată la familia noastră. Nu putem permite ca legăturile noastre afective sau sentimentale să orbească înțelepciunea noastră pe punct de a nu ne mai lăsa să judecăm cu capul. Fie tată, mamă, soț/soție, copii sau prieteni intimi, dacă încearcă să ne convingă să abandonăm credința noastră în Domnul Iisus, vorbind rău despre biserică, despre părinte/episcop/ lucrător, criticând credința noastră sau să ne scoată din Casa Domnului și Mântuitorului Nostru, chiar dacă aduc argumente foarte bune, nu le putem da auz și nici nu ne putem lăsa înșelați.

Atitudinea noastră este să punem punct acelor persoane, prima dată avertizându-le să nu mai facă asta. În caz că insistă, atunci mâna noastră trebuie să fie prima în a “arunca cu piatra” către ei, adică, trebuie să le înlăturăm din viața noastră. Nu mai putem menține legătura, chiar dacă asta ne doare, nu contează, eternitatea noastră are mai multă valoare decât orice lucru sau persoană. Dacă nu vom fi radicali în legătura cu asta, punem în risc comoara noastră cea mai mare. NU EXISTĂ SENTIMENTALISM ÎN CREDINȚĂ.

A 3-a Avertizare – aceasta este împotriva unui oraș, care astăzi este biserica. Dacă persoana vede vreun preot/pastor/episcop/lucrător încercând să devieze biserica de la Cale, aducând doctrine sau idei anti-biblice, practicând păcate, vorbind împotriva conducerii spirituale a bisericii, atunci nu este nevoie să ne gândim mult, nu există prietenie! Chiar dacă este persoana care ne-a ajutat în convertirea noastră, nu contează, ea trebuie denunțată imediat conducerii bisericii ca să fie eliminată din minister. Nu putem permite ca biserica să fie prejudiciată de către unul sau mai multe elemente care aduc în interiorul lor unul sau mai multe sentimente ale Satanei, care sunt rebeliunea și orgoliul. Trebuie să fie eliminați. ACEASTA ESTE O LEGE!

Observați că Dumnezeu este radical cu aceste lucruri și vrea ca și noi să fim cum El este. Nu există sentimente, ceea ce încearcă să prejudicieze credința noastră, relația noastră cu Domnul și Salvatorul Iisus și încearcă să ne facă să pierdem Mântuirea, trebuie să fie smuls din mijlocul nostru. Acționând așa, păstrăm Mântuirea noastră și vom fi binecuvântați pentru loialitatea și fidelitatea față de Domnul și Dumnezeul nostru.

Cine are urechi, să audă ceea ce Duhul spune bisericii! Și cine are judecată, să fie ascultător!

A colaborat: Episcopul Franklin Sanches

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *