Aurul sau Altarul?

“Nesăbuiţilor şi orbilor! Ce este de mai mare importanţă: aurul sau Templul, care sfinţeşte aurul? ” Matei 23.17

Nu mi-am dat seama niciodată de această revelație glorioasă. Mă gândeam că Domnul îi dezaproba pe acei preoți ipocriți, pentru că ei nu dădeau nici o imporanță Altarului. În aceeași măsură în care ochii spirituali erau blocați, ochii fizici erau deschiși pe ceea ce se depunea în Altar. Acesta este cel mai mare motiv pentru care majoritatea creștină evanghelică s-a împotmolit în păcate.

Nu este vorba de concentrarea pe ofrandă, ci de considerația față de Domnul și Mântuitorul Însuși.

Cine consideră aurul mai important ca Altarul, are ochii pe ofrandă și îi disprețuiește pe cei care oferă.

Cine consideră aurul mai important ca Altarul nu s-a născut niciodată din Duh! S-au L-a stins dând prioritate la ce este material, disprețuind ce este spiritual.

În cazul lui Avraam, Dumnezeu îl cunoștea foarte bine, dar chiar așa l-a încercat. Același lucru se întâmplă cu fiecare dintre noi. El ne cunoaște foarte bine înăuntru și în afară. Chiar așa, permite să fim testați ca să ne cunoaștem pe noi înșine și să cunoaștem starea reală a credinței noastre, care este canalul de comuniune cu Domnul nostru.

Duhul Celui PreaÎnalt să-i trezească pe cei sinceri din somnul morții, pentru că atunci când regele David se pierdea în iluziile păcatului, sufletului lui era chinuit de tristeze pentru că era departe de Mântuire.

Din nefericire, marea majoritate creștină și-a pierdut viziunea spirituală și se îngroapă în viziunea fizică. Nu există probă mai bună pentru suflet, decât să  umpli Altarul cu cel mai curat aur ca să-l evaluezi. Aici cântărești obiectivele, intențiile și scopurile inimii tale.

În fiecare decizie luată în viața creștină, inima este pusă la încercare! Dacă ea este concentrată pe aur sau pe Altar. Inima este încercată în Altar. Dumnezeu Și-a pus inima la încercare în același loc în care a pus la încercare inima lui Avraam: Muntele Moria sau Calvarul.

De aceea, relația de iubire, logodna și căsătoria sunt momentele mai delicate care fac parte din testul inimii. Altarul și aurul sunt prezente mereu în alegerile noastre zilnice, fie în Lucrarea lui Dumnezeu sau nu.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *