Avraam și Sara

Avraam a auzit glasul lui Dumnezeu (întâlnire); a ieșit din țara lui prin credință în promisiunile primite; în fața stelelor a înțeles că ceea ce avea să facă Dumnezeu era mai mare decât visul său; a avut încredere și a așteptat împotriva speranței fără să-și ia în considerare trupul în vârstă și a văzut promisiunea împlinită.

Când a fost încercat, Avraam și-a pus fiul pe Altar, pentru că știa că Dumnezeu ar putea să-l ridice din cenușă. Aceasta este Credința revelată prin întâlnirea personală cu ATOTPUTERNICUL! Credință care l-a făcut să-L onoreze pe Dumnezeu mai presus de toate, cea mai mare bogăție a sa!

Sara nu a auzit niciodată glasul lui Dumnezeu, nu a fost revelată, nu a crezut în făgăduință, trăia prin credința soțului ei, a fost nesigură, acționa prin inima ei, i-a dat lui Avraam roaba ei pentru a naște un fiu, încercând să găsească o cale … când Domnul i-a spus lui Avraam că va naște fiul în acel an. Sara a râs (a pus la îndoială) înăuntrul ei, a luat în considerare și a privit starea corpului ei, bătrânețea ei, și când a fost întrebată de Avraam despre râs, a mințit de teama soțului ei.

Din păcate, avem mulți „Sara” în mijlocul nostru, de ani de zile în cort (biserică) ei aud predica, citesc promisiunile, dar nu cred. Sunt nesiguri, se tem, se uită la circumstanțe. Sunt săraci în credință, mizerabili în interior, cu mintea blocată, pentru că nu au avut niciodată revelația Credinței.

Lângă „Avraami” (cei cărora le-a fost revelată credința), ei văd mărturisirile, aplaudă realizările altora, se hrănesc cu emoții, dar râd (se îndoiesc) în ei înșiși, când vine vorba de propria lor viață. În lupte, ei neagă credința, trăiesc în minciuna că ”cred” fără să creadă! Nu au lumină proprie, sunt disprețuiți, pentru că Îl disprețuiesc pe Dumnezeu. De aceea, ei nu au avut o întâlnire cu Dumnezeu și nici nu au fost botezați cu Duhul Sfânt.

Alții au căzut, s-au răzvrătit și au plecat pentru că au crezut că sunt „nedreptățiți” și chiar au folosit mai multe argumente pentru a ascunde faptul că nu au fost niciodată revelați … La fel ca și Lot, acești „foști” au devenit prizonieri ai regilor Sodomei și Gomorei (demoni care acționează în această lume) … sfârșitul lor este melancolia peșterii în care trăiesc!

Pe de altă parte, Sara, în ciuda slăbiciunilor și debilităților sale, a rămas fidelă lânga Avraam până la moarte … A fost menționată în Biblie nu ca mamă, ci ca pe cineva care a născut fiind alături de Avraam, numită binecuvântată și înmulțită …

Lucrul glorios este caă fiecare ”Sara” are ocazia să participle la Focul Sfânt pentru a deveni un Avraam! Să ai revelația Credinței prin întâlnirea cu Dumnezeu este botezul cu Duhul Sfânt. Este sufficient să Îl cinstiți pe Dumnezeu cu vietile voastre în totalitate pe Altar!

”Priviți la Avraam tatăl vostru și la Sara care v-a născut, fiindcă l-am chemat doar pe el și l-am binecuvântat și l-am înmulțit.” Isaia 51:2

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *