Care era mărturisirea lui Avraam

Mereu există cineva ce întreabă, după ce aude Vocea lui Dumnezeu:

”De ce trebuie să sacrific asta sau cealaltă? De ce trebuie să renunț la ceva sau la cineva pentru care am luptat atâta timp să îl cuceresc?”

Din cauza acestor chestionări, persoana petrece întreaga ei viață negând lui Dumnezeu ceea ce El îi cere, și așa se separă de realizarea visului lui Dumnezeu în viața ei.

Și acest lucru se întâmplă pentru că nu reușește să înțeleagă acest cuvânt:

”Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, iar căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. Pentru că, aşa cum sunt de sus cerurile faţă de pământ, tot aşa sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre.” Isaia 55.8,9

În istoria lui Avraam noi vedem destul de clar acest adevăr:
a) Gândul lui Avraam: să aibă un copil, un moștenitor.
b) Gândul lui Dumnezeu: să îl facă tată a numeroase națiuni.

Acum este mai ușor să înțelegem de ce Isaac trebuia să fie sacrificat. Printre alte motive pe care deja le știm, Isaac era mărturisirea lui Avraam, dar Ofranda de Sacrificiu era necesară pentru a realiza visul lui Dumnezeu.

Când persoana înțelege că este convocată pentru a realiza un vis al lui Dumnezeu, care este mult mai mare decât al ei, trebuie să înțeleagă de asemenea că nivelul de exigență crește, cum s-a întâmplat cu Propriul Dumnezeu care, pentru a acoperi rușinea lui Adam și a Evei, a sacrificat un animal, dar, pentru a da oportunitate la Mântuire întregii omeniri, a trebui să Îl sacrifice pe propriul Său Fiu, Mielul Sfânt și fără defect, infinit mult mai Prețios!

Pentru a încheia, un detaliu mai puternic: Avraam nu l-a avut pe Isaac când Sara l-a născut, ci când l-a sacrificat pe Altar.

Dumnezeu să vă binecuvânteze din belșug!

A colaborat Episcopul Guaracy Santos

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *