Căsătoria antică – a2a Parte

Sem Título 4

Căsătoria de modă antică în Israel – a2a Parte

Cupa

Dacă tatăl fetei era de acord cu prețul miresei, băiatul umplea o cupă cu vin și îi dădea fetei. Dacă ea bea vinul, era un semn că aceptase propunerea. De atunci,  băiatul  și fata erau logodiți.  Logodna  era un compromis cu caracter legal, ca o căsătorie. Unica diferență era că, căsătoria încă nu fusese consumată. Logodna dura în jur de 1 sau 2 ani.  În acest timp, mireasa și mirele se pregăteau  pentru căsătorie și nu se vedeau.

Un exemplu  din acesta , este clasica logodnă dintre Maria și Iosif.  Când a aflat de  sarcina Mariei, Iosif a fost speriat și vroia s-o lasă în secret, având în vedere că nu o atinsese.

IISUS ȘI CUPA

Așa cum  mirele îi dădea o cupă cu vin miresei ca să bea,  și astfel se pecetluia  contractul de căsătorie, Iisus de asemenea a servit vin ucenicilor Lui.  Cuvintele Sale au descris importanța cupei în reprezentarea prețului miresei în contractul de căsătorie:

Apoi a luat un pahar și după ce a adus mulțumiri, l-a dat ucenicilor spunând:  Beți toți din el, căci acesta este sângele Meu , sângele legământului care este vărsat pentru mulți spre iertarea păcatelor. Vă spun că de acum încolo  nu voi mai bea din acest rod al viței până în ziua aceea, când îl voi bea cu voi  din nou în Împărăția Tatălui Meu. Matei 26:27-29

Ucenicii au băut cupa, acceptând astfel contractul.

cópia de Ep Macedo

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *