Ce este real pe ce este îndoielnic

desertoCum ar schimba cineva sănătos la cap vizibilul pe invizibil? Ce există pe ce nu există? Concretul pe intangibil? Numai cei care și-au exprimat credința și cei care o manifestă pot face asta.

A schimba ce este real pe ce este îndoielnic a fost specialitatea eroilor credinței. Avraam și-a schimbat țara natală pe o țară pe care n-o cunoștea; Moise și-a schimbat palatul pe deșert; Ghedeon și-a schimbat al doilea taur pe ajutorul unui Dumnezeu de care știa doar din auzite; David a schimbat oportunitatea de a-l ucide pe cel care l-a persecutat pe asteptarea dreptății Divine; Rut a schimbat confortul casei părintești pe urmarea soacrei sale; Daniel și-a schimbat integritatea fizică și poziția de autoritate pe groapa cu lei. În toate situațiile, a fost necesar ca fiecare dintre acești eroi să creadă în Cuvântul Lui Dumnezeu, în loc să creadă în ce era în fața ochilor lor.

Asta îi distinge pe cei care fac o diferență de cei care n-o fac, pe cei care au succes de cei care nu au, pe cei care reușesc de cei care nu reușesc: primii își pun încrederea în Dumnezeu, în timp ce ceilalți își pun încrederea în ce pot să vadă. Cei care-și folosesc credința în locul simțurilor schimbă, constant, ce este real pe ce este îndoielnic – iar asta îi face să realizeze ceea ce majoritatea nu realizează și să fie ceea ce majoritatea nu este.

Cine nu manifestă această credință necondiționată ajunge întotdeauna blocat într-o viață limitată, formată din lucruri mici și obișnuite. Imaginați-vă ce-ar fi fost, dacă marii eroi menționați în Biblie n-ar fi schimbat ce este real pe ce este îndoielnic! Avraam n-ar fi fost tată – al unui băiat și, cu atât mai puțin, al unei națiuni mari -, Moise n-ar fi devenit un eliberator, Ghedeon și tot poporul lui Israel ar fi continuat să fie sclavii madianiților, David n-ar fi fost recunoscut ca om după inima Lui Dumnezeu, Rut ar fi slujit unor dumnezei străini și Daniel s-ar fi lăsat corupt de hotărârile impuse. Toți știau asta și niciunul nu era dispus să aibă acest viitor. Să riște era unica șansă și prețul care trebuia plătit pentru viața pe care vroiau s-o trăiască.

De aceea, a schimba ce este real pe ce este îndoielnic nu este pentru cei care-și pot permite luxul să piardă ceva, ci este o necesitate pentru cine nu se mulțumește cu orice. Amintiți-vă: ce este real pentru lume, este îndoielnic pentru Dumnezeu, iar care este îndoielnic pentru lume, este real pentru Dumnezeu. Asta înseamnă că, în cele din urmă, veți schimba ce este îndoielnic pe ce este real – adică, ce este uman pe ce este divin. Acest schimb este făcut mereu de cei care-și manifestă credința inteligentă și este singurul pe care nu l-a regretat nimeni, niciodată, și pe care nu-l va regreta niciodată.

Poate tocmai fiindcă n-ați practicat acest schimb, ați regretat atâtea lucruri în viața dumneavoastră.

bispomacedo.pt

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *