Comoara Deosebită 2

Dacă a renunţa la Gloria Eternă, la Corpul Spiritual Divin şi incoruptibil, a pleca de la sânul lui Dumnezeu-Tatăl şi a Se supune umilitorului corp uman, pământesc şi coruptibil a fost puţin, imaginaţi-vi-L prins, judecat, condamnat, biciuit, ţintuit pe cruce şi mort pentru fiinţa creată şi atât de iubită!

Isaia a avut viziunea acestei zile şi a scris:

N-avea nici frumuseţe, nici strălucire…”

Tortura impusă Creatorului de creatura sa iubită nu I-a permis să aibă aparenţă umană, având în vedere faţa Lui desfigurată de biciuri. De aceea a spus:

…înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă.”

Creatorul a ajuns la limitele suferinţei provocate de creatură. A fost singur. A gemut.

Psalmistul de asemenea a văzut această zi, a auzit strigătul lui Iisus şi a notat profetic:

Scapă-mă, Dumnezeule, căci îmi ameninţă apele viaţa. Mă afund în noroi şi nu mă pot ţinea; am căzut în prăpastie şi dau apele peste mine. Nu mai pot strigând, mi se usucă gâtlejul, mi se topesc ochii, privind spre Domnul meu. Cei ce mă urăsc fără temei, sunt mai mulţi decât perii capului meu; ce puternici sunt cei  ce vor să mă piardă, cei ce pe nedrept îmi sunt vrăjmaşi; trebuie să dau înapoi ce n-am furat.” Psalmul 69: 1-4

Isaia continuă relatând viziunea sa:

„Dispreţuit  şi părăsit de oameni, om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă. Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat şi durerile noastre le-a luat asupra Lui.”Isaia 53: 3-4

Acesta a fost preţul  răscumpărării noastre. Sacrificiul , sudoarea şi lacrimile au fost preţul răscumpărării vieţii fiecărui participant din Adevărata Biserică a Domnului Iisus.

Din acest motiv, Eternul Domn Dumnezeu, la forma singular , Îşi exprimă  bucuria Lui numind Biserica  Răscumpărată ca Comoară Deosebită.

Iisus  compara Împărăţia Cerurilor cu o comoară ascunsă în câmp, care a fost găsită de cineva. Imediat, acest cineva , plin de bucurie, s-a dus  şi a vândut tot ce avea în schimbul acelui câmp. Matei 13:44

Acest „cineva” puteţi fi dvs, drag (ă) cititor (are)!

Experienţa cuceririi Împărăţiei Cerurilor sau a noii naşteri cere dispoziţie, curaj şi hotărâre pentru  a nega propria viaţă păcătoasă în schimbul comorii nemărginite oferite.

Domnul Iisus a făcut calea opusă. A renunţat la toată Gloria Sa şi ş-a asumat blestemul păcatului  pentru a servi ca monedă de răscumpărare a celor care  vor.

Ar fi nedrept din partea Sa  să ceară tot ce avem în schimbul a TOT AL LUI?

Ar fi nedrept ca El să ceară ca dvs să sacrificaţi toată viaţa dvs  greşită în schimbul sacrificiului pe care El l-a făcut pentru dvs???

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *