Comoara Deosebită 1

Ei vor fi ai Mei, zice DOMNUL Oştirilor, Îmi vor fi o comoară deosebită, în ziua pe care o pregătesc Eu. Voi avea milă de ei, cum are milă un om de fiul său, care-i slujeşte. Şi veţi vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihănit şi cel rău, dintre cel ce slujeşte lui Dumnezeu şi cel ce nu-I slujeşte.” Maleahi 3:17-18

Dumnezeu este  Creatorul Suprem , Domnul Suveran al Cerurilor şi a tot Universul. Toată gloria bogăţiei şi splendorii îi aparţine în exclusivitate Lui.

Când El a menţionat de Comoara Sa Deosebită, vrea să spună că tot  restul creaţiei  devine inferioară acestei Comori Deosebite.

Crede dacă vrei, dar infinitul  nu este mai valoros decât Comoara Sa Deosebită.

Pentru a fi considerată Comoară Deosebită, trebuie  să fie ceva mult mai valoros decât  toată creaţia Sa. Contrar, nu era justificat să fie considerată Comoară Deosebită.

Dumnezeu a creat toate lucrurile, folosind doar Cuvântul Său. Totuşi,  când a făcut  creatura umană, capodopera Sa,  El a folosit mâinile. A fost unica creaţie făcută cu propriile mâini.

Curios,  Lucrarea Sa mai glorioasă a fost unica care s-a răzvrătit şi încă este răzvrătită împotriva Lui: fiinţa umană.

Din acest motiv,  pentru a o salva şi pentru a deveni Comoara Sa Deosebită,  El a trebuit să plătească o valoare , că nici toate celelalte comori din Cer şi Univers, împreunate nu ar fi suficiente pentru a o salva.

Cu alte cuvinte,  costul salvării Capodoperei Sale era mai mare decât  toată creaţia. Nici arhanghelii, nici îngerii, heruvimii, serafimii şi nici toate celelalte fiinţe cereşti  nu reuneau valori suficiente pentru a plăti salvarea.

Lucrarea de salvare a creaţiei umane putea fi salvată doar de Dumnezeu Însuşi.

Ca să facă acest lucru, El a trebuit să se ofere, să Se împartă pentru a avea înapoi capodopera Sa. Pentru prima dată  în toată istoria Cerească şi a Creaţiei, Dumnezeu-Fiu, Iisus  a trebuit să Se separe de Sfânta Trinitate: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt şi să vină în lume ca om.

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *