Credință

Când vorbim despre CREDINŢĂ, nu putem uita niciodată de sursa ei: Duhul Sfânt. Este EL Cine ne-a împrumutat credinţa inteligentă pentru a acţiona curajul. Nu se poate separa credinţa Duhului Sfânt de curaj. De aceeași formă cum El ne dă credința, de asemenea ne dă curajul pentru a o executa.

Cine, cu mintea întreagă, are credință să se angajeze, dar nu are curaj să lucreze?

Mulți au credință în Dumnezeu, dar ei doar se roagă, fac post și așteaptă ca EL să facă magie în viața lor. De aceea, aceste persoane au credință, dar trăiesc din eșec în eșec, în loc să trăiască din credință în credință. Și pe deasupra mai au și lipsa de respect în a cere justiție de la Dumnezeu, spunând: ”De ce cei răi prosperă și cei nedrepți au succes?”

Cei răi prosperă și cei nedrepți au succes pentru că ei cred în ei înșiși și au curajul de a recunoaște caracterul lor rău.

Credința împrumutată de către Duhul lui Dumnezeu este Autoritatea și Puterea Lui ca fii Săi SĂ O ACȚIONEZE!

Dacă Duhul lui Dumnezeu ne împrumută Puterea Lui este ca noi să o executăm. EL nu pune ceva la dispoziția noastră ca să folosească EL. Dacă ne împrumută credința (Puterea Lui), este evident că EL așteaptă ca noi să o folosim.

Dar cum să folosesc CREDINȚA? Cum este posibil să o materializez în beneficiul Voinței lui Dumnezeu?

Propriul Duhul Sfânt ne învață să folosim credința când spune:

“Fraţii mei, la ce folos dacă cineva spune că are credinţă, dar nu are fapte? Poate o astfel de credinţă să-l mântuiască?”

Iacov 2.14

În alte cuvinte EL spune: La ce este de folos să crezi în Cuvintele Mele dacă nu ai curaj pentru a Le asculta?

Adică, ADEVĂRATA CREDINȚĂ, CREDINȚA CARE SE MATERIALIZEAZĂ ÎN VIAȚA NOASTRĂ, NE OBLIGĂ SĂ LUĂM ATITUDINI DE CURAJ. Și acest curaj este o nebunie pentru lume.

Nu este de folos la nimic să aveți toată credința din lume dacă nu aveți curaj să o puneți în practică. Ar fi ca și cum ați avea credință și frică (îndoială) în același timp!

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *