Credința ce îl mișca pe Avraam

Avraam a crezut pe o perioadă lungă de timp, chiar și când deja nu mai exista nici o speranță de a vedea visul său devenind realitate, ca așa, după, să devină tată al credinței și prieten al lui Dumnezeu. A obținut nu doar un fiu, ci milioane, conform i-a fost spus:

Aşa va fi sămânţa ta”. Şi, fiindcă n-a fost slab în credinţă, el nu s-a uitat la trupul său, care era îmbătrânit – avea aproape o sută de ani – nici la faptul că Sara nu mai putea să aibă copii. El nu s-a îndoit de făgăduinţa lui Dumnezeu, prin necredinţă, ci, întărit prin credinţa lui, a dat slavă lui Dumnezeu, deplin încredinţat că El ce făgăduieşte poate să şi împlinească.” Romani 4.18-21

Cine este de credință este ghidat de către ceea ce nu vede, și nu de către ceea de vede.

Dacă Avraam s-ar fi uitat la circumstanțe, cu siguranță s-ar fi dezamăgit ca oricare altă persoană. Pentru acest lucru motive nu îi lipseau. Totul îi era nefavorabil. El deja nu mai era un tânăr căsătorit cu o fată sterilă, ci un om îmbătrânit căsătorit cu o femeie de asemenea îmbătrânită și sterilă.

Cine are o credință supranaturală supune planurile naturale planurilor supranaturale. Tot ceea ce este ceresc este mai presus de ceea ce este pământesc, și ceea ce este spiritual mai presus decât ceea ce este material.

Cine se uită la dificultăți se dezamăgește și pierde viziunea lui Dumnezeu.

Secretul lui Avraam era credința lui depozitată 100% în Cuvântul lui Dumnezeu.

De aceea, el nu a slăbit în credință! Anii de așteptare nu l-au învins și condițiile fizice ale lui și ale Sarei nu l-au făcut să se îndoiască de ceea ce este cel mai sublim și prețios: Cuvântul ce i-a fost dat!

Nimic în univers nu se compară cu Cuvântul Dumnezeului Cel Prea Înalt.

El este suveran în Cer și pe Pământ! Nimic nu îl poate împiedica!

Nu există forță sau putere ce îl poate confrunta. El este Propriul Dumnezeu materializat. Unde el ajunge, întunericul dispare și imposibilul se întâmplă.

Avraam știa de acest lucru! El avea deplina siguranță că Promisiunea Celui Atot Puternic se va îndeplini. Nu avea importanță timpul cerut pentru asta. El credea, și acest lucru era suficient pentru a-l susține zi de zi, și an după an.

Deciziile sale nu erau înțelese de ceilalți. Părea o nebunie! Deoarece schimbarea sigurului pentru îndoielnicul nu este ceva ce poate fi înțeles de cel care nu a primit revelația credinței supranaturale.

Dar Avraam era diferit! Credința lui îl făcea special în mijlocul acelei generații. Ochii fizici caută ceva fizic ca referință, dar ochii spirituali, adică ochii credinței, privesc în invizibil și perseverează până ce văd Promisiunea îndeplinită.

Dvs sunteți tipul de persoană ce analizează posibilitățile ca minunea dvs să se întâmple?

A colaborat Episcopul Domingos Siquiera

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *