Credinţa Duhului

Credinţa Duhului este contrară credinţei religioase

În Catedrala plină, mexicanii atenţi au înţeles

 că, credinţa de la Dumnezeu nu are nimic de a face

cu credinţa sentimentală.

 

La slujba care a avut loc  în Ciudad de Mexico în ultima duminică (12.08) mesajul predicat de episcopul Edir Macedo a fost în legătură cu credinţa Duhului care este contrară credinţei religioase.

În Catedrala plină, mexicanii atenţi au înţeles că credinţa de laDumnezeu nu are nimic de a face  cu credinţa sentimentală, care vine de la religii:

„Când vorbim de credinţă, când vorbim de credinţa în Dumnezeu, nu vorbim de religie. De ce? Pentru că credinţa vie, credinţa supranaturală, credinţa de la Dumnezeu nu are nimic de a face cu emoţia, cu sentimentul. Religia este o practică  a sentimentelor, o credinţă sentimentală. Credinţa de la Dumnezeu este brută, aspră, nu are sentiment, nu are inimă. Credinţa de la Dumnezeu este o siguranţă că El este cu persoana.”

Prin urmare, o întrebare face ca cei prezenţi să reflecte la propria lor viaţă:

„ Câţi ani dvs aţi crezut în Dumnezeu şi viaţa dvs  este o ruşine, o porcărie? „

Şi de ce?

„ Dvs  credeţi în Dumnezeu de când eraţi mici, dar Dumnezeul care v-a fost prezentat a fost un Dumnezeu cu sentimente, o imagine a lui Iisus căzut, o imagine tristă, teribilă, pentru a sensibiliza persoanele. Persoanele sensibilizate cu o credinţă sensibilă nu merge. Adevărata credinţă  este Duhul lui Dumnezeu!.

Aşa cum spune în Ioan 7:38: „Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum  zice Scriptura.”

Ce vrea să spună acest lucru?

„ Înseamnă că din interiorul dvs  vor curge  cuvinte de viaţă; cuvinte care vor salva persoanele disperate; cuvinte care îi vor ridica pe cei căzuţi; cuvinte  care vor da viaţă  persoanelor care sunt moarte; cuvinte care vor da duh pentru persoanele care nu au duh. Iisus spunea : „cine crede în Mine, …cum zice Scriptura” şi nu cum spune episcopul,preotul, cardinalul, sau religia A sau B, nu! Dar cine crede în Iisus cum spune Cuvântul lui Dumnezeu. Aceasta este credinţa inteligentă, o credinţă care are susţinere, un fundament în Cuvântul lui Dumnezeu. Credinţa înseamnă Duh. Credinţa este siguranţa că Dumnezeu va face ce a promis.”

Mexicanii în acest fel, au putut înţelege că credinţa de la Dumnezeu este aceea care vine de la Duhul Sfânt, că în acest Post al lui Daniel toţi au oportunitatea de a-L primi.

Jaqueline Correa

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *