Cum să primești Duhul Sfânt

Primul pas: Conștiința
Să fii conștient că nimeni nu este botezat cu Duhul Sfânt pentru că merită. Dacă crezi că meriți, nu Îl vei primi niciodată. Acest botez trebuie căutat cu toate forțele și din toată inima, prin intermediul credinței în Domnul Iisus Hristos.

Al doilea pas: Să dorești
Această dorință nu este o simplă voință sau o idee bună, nici pentru că alții Îl au. Ci pentru că este atât de necesar precum Mântuirea. Este o dorință asemănătoare iertării pcăatelor. Este o dorință arzătoare, mai presus de orice alt vis sau dorință a inimii. Mai mult decât să trăiești, să te căsătorești, să cucerești aurul și totul, în fine, mai mult decât ceea ce persoanele din această lume îți pot oferi. Din acest motiv, Domnul impune condiția de sete. Este necesar să ai sete. Multă sete. O sete disperată. ”Dacă însetează cineva…” (Ioan 7.37). Dacă nu se pune toată forța în dorință, va fi dificil.

Al treilea pas: Gândirea
Dorința trebuie să fie însoțită de gândul ocupat cu Persoana Duhului Sfânt. Gândirea continua la El trebuie să fie atât acasă, la muncă, pe stradă, la biserică sau în orice loc. Atât de mult cât se poate. Este precum îndrăgostirea. Când se iubește pe cineva, aceea persoana se gândește constant la persoana iubită, nu este așa? Același lucrur trebuie să se întâmple cu candidatul la Pecetea Divină. Partea importantă este să îți menții mintea concentrată pe El. Nu este necesar să menționăm că, că în aceea etapă, candidatul trebuie să caute la maxim să se izoleze de tot ce este nociv credinței curate și conștiinței bune. Să fie evitate anturajele sau persoanele contrare credinței, distracții vulgare și toate celelalte care întrerup relația cu Duhul. Este greu dar nu imposibil. Credința cere sacrificii. Dacă pentru cucerirea bunurilor materiale n use măasorară sacrificiile, cu cât mai mult atunci la cucerirea spirituală. Imaginează-ți plenitudinea Duhului Sfânt!

De aceea, trebuie să existe un efort supranatural.

Concluzie:
Când aceste condiții sunt împlinite, candidatul nu trebui să mai facă nimic, mult mai puțin să se preocupe. Doar trebuie să aștepte. În orice moment și în orice loc poate fi botezat. Acasă, la locul de muncă, pe stradă, la biserică, în tine, deja nu vor exista piedici ca Domnul Iisus să vină și să Îl boteze cu Duhul Său.
Observație: Pe parcursul timpului în care ”mintea va fi ocupată” cu Persoana Duhului Sfânt, este probabil ca diavolul să sufle gânduri murdare. În caz că asta se întâmplă, să știi că acest lucru este un semn excelent că ești pe drumul corect. Nu te dezamăgi. Nu te preocupa. Nici să nu te gândești că păcătuiești împotriva Lui. Ispita nu este păcat. Păcat este să cazi în ispită. Păcat de neiertat este să jignești sau să spui cuvinte împotriva Duhului Sfânt.
Când vin gânduri murdare, să nu îți fie frică nici să nu devii lași. Profită momentul și rezistă diavolului adorându-L pe Domnul Iisus. Fie cu melodii, fie cu cuvinte de adorare (cu vocea mai ridicată sau joasă, depinde de privacitatea ta). Important este să nu îți fie frică nici să nu te intimidezi înaintea gândurilor murdare. Trebuie să reacționezi! Și să reacționezi cu laude pentru Dumnezeu.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *