Cumpăna Lui Dumnezeu

“Cântărit înseamnă că ai fost cântărit în cumpănă şi ai fost găsit uşor.” Daniel 5.27

În comerț de o formă generală, este cunoscută importanța unei cumpene, cântar sau balanță pentru cântărirea diferitelor materiale, de la cele mai ușoare la cele mai grele.

Ea trebuie să fie precisă, ca să garanteze că, consumatorul plătește prețul drept și să nu fie înșelat. În plus, aceasta a fost porunca Propriului Dumnezeu pentru poporul Său, ca să nu existe nedreptăți în mijlocul lor.

“Să aveţi cumpene drepte, greutăţi drepte, efe drepte şi hine drepte.” Leviticul 19.36

Belșațar a fost omul la care Dumnezeu S-a referit ca cel care a fost cântărit în cumpăna Justiției, și a fost găsit cu vină. Acest rege, conform estimativa sa personală, era aprobat de supușii lui, până la urmă, a ocupat tronul care aparținea marelui Nebucadnețar.

Dar, în ochii lui Dumnezeu, Belșațar era reprobat și pe punct de a pierde împărăția și viața sa. Dintre multele sale păcate, era orgoliul său și lipsa de teamă profanând ustensilele sfinte din Templu.

De asemenea a servit invitaților săi vin în paharele de aur care au fost consacrate Dumnezeului Cel PreaÎnalt, ba încă regele a făcut cu ele omagiu idolilor săi.

Acest lucru pentru Dumnezeu a fost picătura care a umplut paharul de nedreptăți comise de Belșațar.

Învățăm cu asta că lumea vede doar acțiuni, dar Dumnezeu cântărește intențiile, adică, El vede ce este în spatele fiecărei atitudini a omului.

De aceea, putem înțelege că Altarul este cea mai mare emblemă a Justiției lui Dumnezeu, pentru că, la fel ca o cumpănă dreaptă, el cântărește cu precizie gânduri, sentimente, caracter și motivații.

Între timp ce unii văd ceea ce este pus pe Altar, doar ca și valoare monetară, pe el, Dumnezeu cântărește sufletul omului.

Când este vorba despre sacrificiu, se vorbește despre o dăruire totală a vieții. Dacă există sinceritate sau ipocrizie în această dăruire, Altarul va spune! El este cumpăna cea mai precisă care există, pentru că revela cu exactitate ce suntem, și tipul de credință pe care o avem înaintea lui Dumnezeu.

Nu este de joacă cu Altarul! El este locul unde se manifestă Justiția Divină pentru cine este adevărat. Dar, pentru cine îl disprețuiește, va fi un loc reprobare.

Ca în momentul în care ne apropiem de Altar, să putem vorbi cu conștiința liniștită, același lucru pe care l-a spus Iov:

“…să mă cântărească Dumnezeu în cumpăna celor fără prihană, şi-mi va vedea neprihănirea!” Iov 31.6

A colaborat: Episcopul Domingos Siqueira

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *