Cupa e a noastră!

copaNu e glumă sau o farsă. Cupa e a noastră. Gândiți-vă: Pe parcursul celor patruzeci de zile, am fost în post față de informațiile seculare. Prin urmare, nu ne-am afundat în lumesc și n-am suferit ca alți fani brazilieni. N-am simțit durere în inimă; n-am ajuns în punctul în care să vrem să ne smulgem părul din cap. Nu ne-am ros unghiile, nu ne-am disperat, nu ne-am chinuit, nu am agonizat, nu ne-am îngrijorat, nu ne-am stresat, nu ne-am neliniștit, nu ne-am deziluzionat…

Nu ne-am pierdut timpul prețios, sperând într-o victorie care n-a venit. N-am fost la vânătoare de vinovați și n-am căutat un premiu de consolare, în încercarea de a ne alina vreo durere. N-am suferit de agonie, n-am avut niciun coșmar, n-am avut vise spulberate. N-am cheltuit banii pe bilete, steaguri și obiecte verzi și galbene, care acum sunt blocate în magazine și uitate în sertare. Nu ne-am trezit cu durere de cap a doua zi.

Nu ne-am certat cu nimeni, n-am avut discuții în contradictoriu cu nimeni, nu ne-am supărat pe nimeni, nu ne-am pierdut prietenii, nu ne-am pierdut timpul prețios, sperând în zadar. Nu ne-am aruncat la gunoi săptămânile. Într-adevăr, există un singur grup de perdanți. Jucătorii echipei nu vor pierde, deoarece continuă să primească salarii mari. Mass-media nu vor pierde, fiindcă vor primi publicitatea pe care au vândut-o. Agențiile de publicitate nu vor pierde, deoarece își vor recupera cheltuielile. Nici Guvernul n-a pierdut, așa cum nici FIFA sau CBF n-au pierdut, din contră, au câștigat bani și laude. Singurii care au pierdut au fost cei care au sperat, investindu-și strigătul, emoția și timpul în ceva care nu le-a oferit nici un profit.

Cu toate astea, nimeni n-a câștigat mai mult decât noi. Am profitat de săptămâni minunate de pace, creștere spirituală și personală, de o mai mare apropiere de Dumnezeu, de liniște, credință reînnoită și așteptare a lucrurilor extraordinare. Am ajuns la finalul acestor 40 de zile culegând roadele a ceea ce am semănat în timpul acestor săptămâni: Pace, bucurie și un entuziasm în creștere. În timp ce țara clocotea de emoții contradictorii, noi am înotat în apele liniștite ale echilibrului.

Terminăm cele 40 de zile ale Postului Lui Iisus cu bucurie profundă și recunoștință. Nu există în noi nici o tristețe sau frustrare. Dimpotrivă! Tot ce am planificat pentru aceste zile s-a întâmplat și câștigăm, încă, siguranța că, de acum înainte, vom realiza lucruri mult mai mari decât ne-am putea imagina vreodată.

Am câștigat multe lucruri. Am câștigat pace. Am câștigat putere. Am câștigat provizii. Am câștigat energie. Am câștigat siguranța realizării proiectelor noastre. Am ales partea cea bună. Încheiem aceste patruzeci de zile realizându-ne visurile, încununând bucuria noastră cu zilele extraordinare pe care le trăim acum, odată cu inaugurarea Templului lui Solomon. Nu ne-am cheltuit timpul și banii pe lucruri care se termină atât de repede, pe cât au început; pe bucurii care dispar ca spuma mării. Ne investim timpul și resursele în bucurii care durează pentru totdeauna. Muncim pentru o victorie pe care nimeni, niciodată, nu va putea să ne-o ia: mântuirea sufletului nostru. Cei care investesc în ea, nu pierd niciodată. Doar câștigă. Pentru veșnicie.

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *